ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γερμανικά ΜΜΕ: Χωρίς την Ελλάδα δεν υπάρχουν οι ΗΠΑ στη Μεσόγειο !

Την πεποίθηση ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ε.Ε θα αποδυναμωθεί έντονα "η νότια πτέρυγα" του ΝΑΤΟ, εξέφρασε σε ανάλυσή του ο Γερμανός αναλυτής Volker Hellmayera.

Παράλληλα προσθέτει πως "σε ενδεχόμενη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας η ελληνική συμμετοχή είναι κομβική. "Χωρίς την Ελλάδα το ΝΑΤΟ θα χάσει το μεγαλύτερο «αεροπλανοφόρο» της Μεσογείου Θάλασσας, χάνοντας τον έλεγχο της συμμαχίας, που θα αποσταθεροποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα", προσθέτει.

Η Αμερική σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται έναν "αδύναμο κρίκο" στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που θα σήμαινε την αρχή του τέλους της ΕΕ, αναφέρει γερμανικό δημοσίευμα .

Η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να αντέξει ενδεχόμενο Grexit, επειδή το νατοϊκό σύστημα ασφαλείας στην Ευρώπη θα υποστεί ένα τεράστιο ρήγμα. Η Αμερική χρειάζεται μια ενιαία ΕΕ έτοιμη δια παν ενδεχόμενο, να υποστηρίζει σθεναρά την επέκταση των κυρώσεων κατά της Μόσχας, σημειώνει η εφημερίδα Deutsche Wirtschafts Nachrichten,

"Οι Αμερικανοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα καταστρέψει την ΕΕ. Το σοκ θα είναι τέτοιο που δεν θα μπορεί να επιβιώσει, καμία [Ευρωπαϊκή] κυβέρνηση. Και αυτό με τη σειρά του, θα διαρρήξει την αρχιτεκτονική του ευρωπαϊκού συστήματος άμυνας του ΝΑΤΟ. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας για τις ΗΠΑ να «χτίσουν» την εικόνα του εχθρού στο πρόσωπο της Ρωσίας.

Το ΝΑΤΟ από κοινού ΠΛΕΟΝ με την ΕΕ , θα ελέγχει τα πολιτικά όργανα της ΕΕ. Μόνο με αυτόν τον τρόπο η Ουάσινγκτον θα μπορεί να εξασφαλίσει τον έλεγχο της λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη", αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...