ATHENS

ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ !!! Αλλαγές εδώ και τώρα σε ΦΠΑ και συντάξεις !!!

Αλλιώς δεν θα υπάρξει συμφωνία.

Βαρύ είναι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα.

ΦΠΑ και συντάξεις είναι τα «κλειδιά» που μπορούν να «ξεκλειδώσουν» τη συμφωνία, αφού συνδέονται άμεσα με το δημοσιονομικό, το οποίο ήταν και παραμένει το βασικό πεδίο αντιπαράθεσης με τους «θεσμούς».

«Η πρόταση δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που συζητήθηκαν την προηγούμενη Τετάρτη το βράδυ στις Βρυξέλλες», σημείωσε αξιωματούχος στο iefimerida, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας αφενός την ενόχληση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τους χειρισμούς της Αθήνας μετά από το περιβόητο τετ-α-τετ του με τον Αλέξη Τσίπρα, αφετέρου το ότι εάν η ελληνική πλευρά δεν υποβάλει άμεσα νέες προτάσεις επαρκώς αιτιολογημένες και κοστολογημένες, που θα αγγίζουν τον πυρήνα των παρεμβάσεων, όλα είναι στον «αέρα».

Όπως σημειώνει, πάντως, ο ίδιος Κοινοτικός αξιωματούχος, η Αθήνα δεν είναι υποχρεωμένη να υιοθετήσει πλήρως τις προτάσεις των δανειστών, εάν κρίνει ότι το πολιτικό και κοινωνικό κόστος είναι μεγάλο. «Και ο ΦΠΑ και οι συντάξεις είναι θέματα που χωράει η αντικατάσταση τους από ισοδύναμα», τονίζει ο ίδιος αξιωματούχος, πετώντας έτσι το μπαλάκι στην ελληνική πλευρά, η οποία ούτως ή άλλως αναζητά ισοδύναμα για να αποφύγει την μετάταξη των τιμολογίων της ΔΕΗ σε ΦΠΑ 23% και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στο Αιγαίο, να σώσει το ΕΚΑΣ και να αποφύγει το «κούρεμα» των επικουρικών συντάξεων.

Σε τι ύψος ανέρχονται αυτά τα ισοδύναμα; «Το θέμα είναι ανοικτό, εφόσον τα ισοδύναμα είναι αποτελεσματικά», τονίζει ο ίδιος αξιωματούχος, με φόντο τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι στο 3σέλιδο σημείωμα που έστειλε η Αθήνα τη Δευτέρα υπήρχαν μόνο δημοσιονομικοί στόχοι, χωρίς ανάλυση του πώς και πότε θα επιτευχθούν αυτοί.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.