Υπουργός της Σερβίας δήλωσε πως η χώρα της δεν θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ !!!
Με σημερινές της δηλώσεις, η υπουργός αρμόδιος για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, Γιαντράνκα Γιοκσίμοβιτς, της Σερβίας γνωστοποίησε πως είναι υπέρ της ένταξης των γειτονικών χωρών στο ΝΑΤΟ αλλά η ίδια η χώρα της δεν ενδιαφέρετε.


Δήλωσε συγκεκριμένα «Είναι ένα εσωτερικό ζήτημα κάθε χώρας. Η θέση μας είναι σαφής.

Έχουμε μια σειρά από έγγραφα σχετικά με τη συνεργασία με την Ατλαντική Συμμαχία, αλλά η ένταξη δεν αποτελεί θέμα για εμάς.

Η Σερβία θέλει να αποτελεί μέρος της δομής ασφάλειας, σύμφωνα με τις δυνατότητές της.

Ωστόσο, η Σερβία δεν επιθυμεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για την ένταξη του Βελιγραδίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Επίσης είπε «Τα Δυτικά Βαλκάνια κατά το παρελθόν ήταν η σκηνή της σύγκρουσης.

Η Σερβία σήμερα δεν είναι μέρος του προβλήματος αλλά μέρος της λύσης.

Η προεδρία μας στον ΟΑΣΕ αυτό το έτος, συμβάλλει σημαντικά σε μια ισορροπημένη προσέγγιση στις προκλήσεις, όχι μόνο σε σχέση με την περιφερειακή, αλλά και με την γενικότερη ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Η επιθυμία μας είναι να συνεργασθούμε με όλους τους γείτονές μας».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...