BOMBA από τον Σόιμπλε: Αυτή τη φορά δεν αποκλείω την ελληνική χρεοκοπία !!!

Δεν μπορεί να δώσει τη διαβεβαίωση, ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, όπως είχε κάνει το 2012 ,ανέφερε την Τετάρτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal.

Ειδικότερα, ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο της εφημερίδας αναφορικά με το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας, ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας είπε ότι σήμερα θα έπρεπε να σκεφτεί πολύ σοβαρά, πριν δώσει μια ανάλογη διαβεβαίωση.

«Θα έπρεπε να σκεφτώ πολύ σκληρά προτού επαναλάβω κάτι τέτοιο στην τρέχουσα κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις ελληνικές εκλογές και στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σόιμπλε είπε πως «η δημοκρατική απόφαση του ελληνικού λαού μας άφησε σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση»,

Παράλληλα, δήλωσε πως ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα θα μπορέσει να υπάρξει μόνο όταν το τρέχον πρόγραμμα ολοκληρωθεί, ενώ σημείωσε ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να «τεμαχιστεί» η τελευταία δόση προς την Αθήνα.

Όπως τονίζεται και στο δημοσίευμα της WSJ, ο κ. Σόιμπλε δεν έδειξε κανένα σημάδι ότι είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη για το ζήτημα της Ελλάδας, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η τελευταία δόση για την χώρα.

«Χωρίς συμφωνία, το πρόγραμμα θα λήξει σε έξι εβδομάδες, αφήνοντας την Ελλάδα χωρίς άλλη επιλογή από το να χρεοκοπήσει», σημειώνει η εφημερίδα.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...