Θρίλερ για τρομοκρατική επίθεση στην Αυστραλία !!!

Στη σύλληψη ενός 17χρονου, σε βάρος του οποίου υπάρχουν υποψίες ότι προετοίμαζε βομβιστική επίθεση, προχώρησαν οι αρχές στην Αυστραλία. Την είδηση ανακοίνωση ο ίδιος ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ, υποστηρίζοντας ότι η χώρα αντιμετωπίζει μια «πολύ σοβαρή τρομοκρατική απειλή».

«Έγιναν πολλές έφοδοι στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών. Έγινε τουλάχιστον μια σύλληψη. Έχουμε αποδείξεις ότι μια βομβιστική επίθεση βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας» είπε ο Άμποτ στους δημοσιογράφους.

Η αστυνομία της Αυστραλίας διευκρίνισε ότι διεξήγαγε την Παρασκευή έρευνες σε σπίτια στα βόρεια προάστια της Μελβούρνης, εξουδετέρωσε με ελεγχόμενες πυροδοτήσεις τρεις εκρηκτικούς μηχανισμούς και συνέλαβε έναν 17χρονο, ο οποίος κατηγορείται για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών.

Η αστυνομία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες σχεδιαζόταν τρομοκρατική επίθεση την Κυριακή στη Μελβούρνη.

«Επιτρέψτε μου να πω ότι κάτι επρόκειτο να συμβεί» δήλωσε ο ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας Μάικ Φίλαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μελβούρνη. «Εάν δεν είχαμε επέμβει, υπήρχε πραγματική απειλή» να διαπραχθεί τρομοκρατική ενέργεια, πρόσθεσε.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Αυστραλία αύξησε το επίπεδο συναγερμού για το ενδεχόμενο διάπραξης τρομοκρατικών ενεργειών, καθώς έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον 110 αυστραλοί υπήκοοι εγκατέλειψαν τη χώρα για να πολεμήσουν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία. Έκτοτε, περισσότεροι από 30 εξ αυτών έχουν επιστρέψει στην Αυστραλία.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...