ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: «Ξέρω ότι θα φύγω…» !!!

Το κλίμα είναι κακό, πολύ κακό και αποκαλύπτεται το εύρος του αρνητισμού μέσα από τις δηλώσεις – βόμβα, κυριολεκτικά όμως βόμβα, του Γιάνη Βαρουφάκη, σε συνέντευξή του στο περιοδικό των New York Times το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το Σάββατο.

Οι New York Times φιλοξενούν ένα μακροσκελές αφιέρωμα για τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών στο οποίο περιγράφουν τόσο την πορεία της ελληνικής οικονομίας πριν και μετά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και την προσωπική πορεία του.

Το κείμενο έχει τίτλο «Ένας υπουργός Οικονομικών που ταιριάζει σε μια ελληνική τραγωδία;», ενώ, παράλληλα σχολιάζεται πως η προκλητική στάση του Έλληνα υπουργού στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις απειλεί να διασπάσει την ΕΕ.

Αίσθηση, πάντως, προκαλούν τα όσα αναφέρει ο υπουργός για το περίφημο Eurogroup της Ρίγα, όπου, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών του επιτέθηκαν και δη με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς.

«Ολα αυτά τα δημοσιεύματα που λένε ότι με έβρισαν, ότι με είπαν διάφορα, ότι μου είπαν ότι σπαταλάω το χρόνο και όλα αυτά. Αφήστε με να πω ότι το διαψεύδω ολόψυχα» δηλώνει με νόημα ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα, πάντως, με τον δημοσιογράφο των New York Times ο Γιάνης Βαρουφάκης του έριξε μια βόμβα λέγοντας ότι έχει καταγράψει την εν λόγω συνάντηση, αλλά δε μπορεί να τη δημοσιοποιήσει για λόγους εμπιστευτικότητας.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνει στους New York Times πως ξέρει ότι θα φύγει αργά ή γρήγορα.

«Δεν πρόκειται να εξευτελιστώ. Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ σε θέματα αρχής και λογικής».

Για το αμερικανικό περιοδικό ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει αναλάβει το αδύνατο, να δώσει τέλος στη λιτότητα και να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ.

«Όπως κάποιος μου είπε αστειευόμενος, ο ΣΥΡΙΖΑ πρακτικά ήλπιζε ότι 1 συν 2 μπορεί να κάνουν 4″, αναφέρει ο συντάκτης.

Ο υπουργός, αναφέρουν οι New York Times, πασχίζει να κρατήσει τις κόκκινες γραμμές του για να μην γίνει ίδιος με τους πολιτικούς που πέρασαν πριν από εκείνον.

Σημειώνει ότι φέρει ευθύνη έναντι των νέων γενιών της Ελλάδας.

«Για τον κόσμο που σήμερα είναι 15, 16 ή 17 χρόνων, το να έχουν μια ευκαιρία μέχρι να γίνουν 20, αυτό είναι που μετράει. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η οικονομία είναι σήμερα σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι τους τελευταίους δύο μήνες, ως αποτέλεσμα των σκληρών διαπραγματεύσεών μας» δηλώνει ο υπουργός.

Μάλιστα, όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτάει εάν ανησυχεί για την ελληνική οικονομία απαντά «Είμαι τρομοκρατημένος. Τρομοκρατημένος και εμβρόντητος».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...