Ο χάρτης του δημόσιου χρέους !!! Πόσα χρωστάει η κάθε χώρα και πόσο... η Ελλάδα !!!

Τεράστιες συζητήσεις πυροδοτεί καθημερινά σε όλο το μήκος και πλάτος της Ευρώπης το ελληνικό δημόσιο χρέος. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η Ελλάδα δεν μοναδική στη σχετική λίστα.

Πόσο χρωστούν τα υπόλοιπα κράτη; Στην σχετική ερώτηση αναλαμβάνει να απαντήσει το Open Europe με δύο χάρτες. Ο πρώτος καταγράφει το ποσοστό του δημόσιου χρέους με βάση το ΑΕΠ.

Η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη στη σχετική λίστα με 175%, ενώ ακολουθούν Ιταλία (133%) και Πορτογαλία (128%).

Την ίδια ώρα, ο δεύτερος χάρτης αποτυπώνει το κατά κεφαλήν χρέος ή πιο απλά τι ποσό θα έπρεπε να πληρώσει ο κάτοικος κάθε χώρας- σε χιλιάδες δολάρια- αν το συγκεκριμένο κράτος αποφάσιζε να αποπληρώσει μεμιάς όλο το χρέος της, συγκεντρώνοντας χρήματα από τους πολίτες.


Εν προκειμένω, ο κάθε Ελληνας θα έπρεπε να πληρώσει 38.600 δολάρια, αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Οι Ιταλοί θα έπρεπε να καταβάλουν 46.000 δολάρια, οι Ιρλανδοί 59.900 και οι Ισλανδοί 59.000.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...