«Ραβασάκια» της εφορίας σε σύζυγο πρώην πρωθυπουργού, ευρωβουλευτή, πρώην υπουργό και δημοσιογράφους !!!

Με email και τηλεφωνικές κλήσεις η εφορία επικοινωνεί από την περασμένη Πέμπτη με 23.500 οφειλέτες που χρωστούν από 250.000 έως και 1.500.000 ευρώ ζητώντας την καταβολή των οφειλομένων ποσών. 

Στη ρύθμιση των εκατό δόσεων έχουν ενταχθεί 400.000 φορολογούμενοι που αποπληρώνουν ακόμα και με 20 ή 30 ευρώ το μήνα τις οφειλές τους αλλά φαίνεται πως δεν έχουν κάνει το ίδιο νυν και τέως υπουργοί, ευρωβουλαυτές, αντιπρόεδροι προηγούμενων κυβερνήσεων, σύζυγοι πρωθυπουργών.

Σύμφωνα με κυριακατικη εφημερίδα, μεταξύ εκείνων που έχουν λάβει «ραβασάκι» ή τηλεφώνημα από την εφορία ξεχωρίζουν οι παρακάτω:

1. Μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Αν και για πολλά χρόνια στο παρελθόν, όπως λέει ο ίδιος, πλήρωνε υπέρογκους φόρους με συνέπεια, η οικονομική κρίση τον έφερε σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Το χρέος του έχει όμως φτάσει τα 285.000 ευρώ και λέει πως ετοιμάζεται να αξιοποιήσει τις ρυθμίσεις χρεών. Και με αυτό το μέτρο, όμως, θα πρέπει να πληρώνει περίπου 2.000 ευρώ το μήνα για τα επόμενα 8,5 χρόνια.

2. Σύζυγος πρώην πρωθυπουργού βρέθηκε να χρωστά στην εφορία 400.000 ευρώ. Δεν έχει κάνει κίνηση υπαγωγής στη ρύθμιση παρότι τα χρέη της είναι παλιά και οι προσαυξήσεις μπορούν να διαγραφούν και η οφειλή να μειωθεί δραστικά.

3. Έλληνας ευρωβουλευτής χρωστά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην εφορία. Παρότι, όπως λέει, θα κάνει τα πάντα για να υπαχθεί σε ρύθμιση, δυσκολεύεται παρά τον υψηλό μισθό που λαμβάνει από το Ευρωκοινοβούλιο.

4. Πρώην υπουργός βρέθηκε να χρωστά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην εφορία λόγω χαρατσιών από νόμους που έχουν τη δική του σφραγίδα, από τις ανώτατες κυβερνητικές θέσεις στις οποίες βρέθηκε. Ακόμα δεν έχει ζητήσει υπαγωγή στη ρύθμιση.

5. Γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος και εκδότης εφημερίδων, χρωστά πάνω από 400.000 ευρώ στην εφορία. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να εντάσσεται στη ρύθμιση οφειλών.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...