Δυσοίωνα μηνύματα για την υπερθέρμανση του πλανήτη !!!

Ιστορικό υψηλό κατέγραψε τον Μάρτη η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

H συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα κατέγραψε ένα νέο ρεκόρ το μήνα Μάρτιο, κάτι που συνιστά προφανή ένδειξη για την υπερθέρμανση του πλανήτη, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA).

Το Μάρτιο ο μέσος όρος της μηνιαίας συγκέντρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο του CO2 στην ατμόσφαιρα ξεπέρασε για το πρώτη φορά στην ιστορία το όριο των 400 μερών ανά εκατομμύριο (ppm).

«Δεν ήταν παρά θέμα χρόνου» υπογράμμισε ο Πίτερ Τανς, ο βασικός επιστήμονας της ομάδας της NOAA που έχει αναλάβει να παρακολουθεί και να καταγράφει τις επιπτώσεις των αερίων του θερμοκηπίου. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι σταθμοί μέτρησης της NOAA είχαν ήδη καταγράψει συγκεντρώσεις ανώτερες των 400 ppm στην Αρκτική την Άνοιξη του 2012 και στη Χαβάη το 2013.

«Όμως το ότι φθάσαμε το όριο των 400 ppm κατά μέσο όρο στο σύνολο του κόσμου είναι σημαντικό», δήλωσε ο επιστήμονας αυτός.

Έως τη βιομηχανική επανάσταση και τη μαζική προσφυγή στα ορυκτά καύσιμα, το επίπεδο των 300 ppm δεν είχε ξεπερασθεί σε μια περίοδο τουλάχιστον 800.000 ετών, βάσει των δειγμάτων γεώτρησης που ελήφθησαν από τους πολικούς πάγους.

«Αυτό καταδεικνύει ότι η καύση του άνθρακα και του πετρελαίου οδήγησε σε μία αύξηση άνω των 120 ppm των συγκεντρώσεων του διοξειδίου του άνθρακα μετά την προβιομηχανική περίοδο, το 50% της οποίας σημειώθηκε από το 1980 και μετά», επισήμανε ο Πιέτερ Τανς.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας είχε ανακοινώσει την 13η Μαρτίου ότι η αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδο που προέρχεται από τα ορυκτά καύσιμα είχε σταματήσει το 2014 και είχε σταθεροποιηθεί στο ίδιο επίπεδο με το 2013.

Ωστόσο το να σταθεροποιηθεί το επίπεδο των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου δεν επαρκεί προκειμένου να αναχαιτιστεί η κλιματική αλλαγή, υπογράμμισε ο Τανς.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...