Βροχή τροπολογιών στη Βουλή, αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία !!!

Τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η αποδοχή, από τον
αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ.Κατρούγκαλο, σειράς τροπολογιών που κατατέθηκαν κυρίως από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες καταγγέλθηκαν από τη ΝΔ ως φωτογραφικές και ρουσφετολογικές.


Συγκεκριμένα, κατατέθηκαν 57 τροπολογίες εκ των οποίων 8 υπουργικές και 49 βουλευτικές. Από τις τελευταίες έγιναν αποδεκτές οι 16 εκ των οποίων οι 14 προέρχονται από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι 2 από βουλευτές του ΚΚΕ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγόρησε τον κ. Κατρούγκαλο ότι ο ίδιος κρύβεται πίσω από τις συνολικά 16 βουλευτικές «ρουσφετολογικές τροπολογίες», λέγοντας:

«Είναι φανερό ότι εσείς έχετε υπαγορεύσει τις συγκεκριμένες τροπολογίες σε βουλευτές του κόμματός σας για να μην συζητηθούν ούτε στην Επιτροπή, ούτε στην Ολομέλεια, γι' αυτό και δεν τις υποστήριξαν όπως όφειλαν», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ υπενθύμισε τις δεσμεύσεις της προέδρου της Βουλής για τον τρόπο που κατατίθενται οι τροπολογίες.

«Δέχεστε τροπολογίες χωρίς να έχετε καν εικόνα αν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης διερωτώμενος «γιατί δεν ακολουθήσατε την κανονική διαδικασία;».

Και κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να αποσύρει όλες τις βουλευτικές τροπολογίες «και να ακούσετε τις παραινέσεις της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία δεν είναι εδώ να σας τραβήξει λίγο το αυτί, αλλά εμφανίζεται μόνο όταν την βολεύει πολιτικά», ανέφερε.

Για «μαύρες στιγμές του κοινοβουλευτικού τους βίου» έκαναν λόγο τόσο ο εισηγητής, όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Παναγιώτης Καρακατσούλης και Χάρης Θεοχάρης.

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε ο εισηγητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, που συντάχθηκε με την θέση του αναπληρωτή υπουργού, ενώ τον κ. Κατρούγκαλο στήριξε πλήρως ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι οι τροπολογίες ρυθμίζουν σοβαρότατα ζητήματα και αδικίες 17 ετών, ενώ σημείωσε ότι κατατέθηκαν από τους βουλευτές, μετά την ακρόαση φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Οι τροπολογίες αφορούν μεταξύ άλλων:

Μετάταξη υπαλλήλων κατά παρέκκλιση διατάξεων για δέσμευση παραμονής σε υπηρεσία.
Αναγνώριση προϋπηρεσίας εργαζομένων ΕΛΓΑ.
Αποσπάσεις προσωπικού από ανώνυμες εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Επανασύσταση θέσεων και κλάδων, όπως και θέσεις προσωπικού των Ασφαλιστικών Ταμείων και ΟΑΕΔ.
Παύση ποινικών και πειθαρχικών διώξεων εναντίον αιρετών των ΟΤΑ, σε περίπτωση μη άσκησης ένδικων μέσων.
Συμβάσεις προσωπικού δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.
Αποκατάσταση αδικιών στις δασικές υπηρεσίες.
Δανειοδότηση ΟΤΑ από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα και σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου στους ΟΤΑ.
Παράταση των προθεσμιών ολοκλήρωσης των οικοδομικών εργασιών από τους δικαιούχους δημοτικών ή κοινοτικών οικοπέδων.
Δαπάνες δασοκτονίας για το έτος 2014.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματός του καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για υποκρισία και προσπάθεια να στήσει ένα κομματικό κράτος στην δημόσια διοίκηση.

Από την πλευρά του το Ποτάμι, διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Χάρη Θεοχάρη, κατέθεσε 15 ονομαστικές ψηφοφορίες επί δεκαπέντε τροπολογιών. Οι 13 είναι τροπολογίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε αποδεκτές το υπουργείο Εσωτερικών, μία αφορά την Διαύγεια και μία τα διαθέσιμα φορέων.

«Σήμερα είμαστε μπροστά στην προετοιμασία του Μαξίμου για μια χρεοκοπία της χώρας», σχολίασε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού.
Από την συζήτηση απουσιάζουν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που αποχώρησαν αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου επί της αρχής, καθώς επέμειναν ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, λόγω της εμπλοκής του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με εργαζομένους με την προηγούμενη δικηγορική του ιδιότητα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...