ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ !!! Απεργία της ΥΠΑ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος !!!

Αναστάτωση επικρατεί τόσο στον τουριστικό κλάδο, όσο και με τους εκδρομείς του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος καθώς η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει εξαγγείλει απεργία για την Κυριακή και την Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι απειλούν με «μπλόκο» των περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς όπως υποστηρίζουν, η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία των αερομεταφορών, τίθεται σε κίνδυνο.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν «απαξίωση της ΥΠΑ απ” όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, σε όλους τους τομείς, αεροναυτιλία και αεροδρόμια».

Σε εξώδικη δήλωση που έστειλαν στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους φορείς, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την εγκατάλειψη σε αεροδρόμια και αεροναυτιλία, ενώ ζητούν την κήρυξη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθώς, όπως τονίζουν, η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία των αερομεταφορών τίθεται σε κίνδυνο ελλείψει χρηματοδότησης, λόγω υποστελέχωσης και οφειλών των δεδουλευμένων αμοιβών.

Φορείς του τουριστικού κλάδου εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που θα έχει στην αγορά η πραγματοποίηση της 48ωρης απεργίας και κάνουν έκκληση στους εργαζόμενους να επανεξετάσουν τη στάση τους, με την αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, Δέσποινα Χατζηανδρέου να δηλώνει στο Mega ότι «ήδη ο κόσμος έχει ανησυχήσει και ακυρώνει αναγκαστικά τις κρατήσεις».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρίστος Σπίρτζης ο οποίος θα συναντηθεί αύριο με τα τέσσερα σωματεία τους, δήλωσε σήμερα το πρωί ότι «δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας των πτήσεων κατά τη διάρκεια της απεργίας».
Μάλιστα, εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η νέα διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κάτι που όπως είπε ο υπουργός, είναι ένα από τα βασικά τους αιτήματα.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ακόμη ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί κονδύλι ενός εκατομμυρίου ευρώ για την αντιμετώπιση επειγόντων λειτουργικών θεμάτων στα περιφερειακά αεροδρόμια. Τα θέματα αυτά, όπως εξήγησε, δεν έχουν να κάνουν με τη συντήρηση των αεροδιαδρόμων η οποία γίνεται κανονικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είπε, επίσης, ότι θα προκηρυχθούν άμεσα 32 θέσεις ηλεκρονικών μηχανικών και παρεμφερών ειδικοτήτων.

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι, καθώς πράγματι έχει απαξιωθεί η ΥΠΑ τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν δέχθηκε τον ισχυρισμό του προέδρου της ΟΣΥΠΑ Βασίλη Αλεβιζόπουλου ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας των πτήσεων.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...