Χαράτσι στις τραπεζικές συναλλαγές !!! Ποιοι και πόσο φόρο θα πληρώνουν !!!

Διακινούνται σενάρια πως το υπουργείο Οικονομικών για να αυξήσει τα έσοδα περίπου ως 600 εκατομμύρια ευρώ προτείνει στη νέα λίστα μέτρων χαράτσι στις συναλλαγές με τις τράπεζες, μετά το φιάσκο με τους συντελεστές του ΦΠΑ και με στόχο να ηρεμήσουν τα πνεύματα με τους εταίρους.

Τα σενάρια που ακούγονται για τις τραπεζικές συναλλαγές που θα φορολογούνται είναι δύο. Είτε γι' αυτές πάνω από 500 ευρώ, είτε γι' αυτές πάνω από 300 ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί πως θα φορολογηθούν υπερδιπλάσιες συναλλαγές με τις τράπεζες και θα αυξηθούν έτσι και τα κέρδη του κράτους.

Ο φόρος που θα μπει στις συναλλαγές με τις τράπεζες αναμένεται να είναι από 0,1% ως και 0,2% του ποσού της συναλλαγής.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως δεν θα φορολογούνται οι συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες καθώς έτσι θα ακυρωνόταν το μέτρο για το πλαστικό χρήμα.Προκύπτουν ερωτήματα για το τι θα ισχύει με τις πληρωμές των ΔΕΚΟ, αν θα εξαιρούνται ή όχι από το μέτρο.

Αυτοί πάντως που δεν θα γλιτώσουν το νέο φόρο είναι όσοι χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες για συναλλαγές άνω των 300 ευρώ. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα επιβαρύνονται με τον νέο φόρο.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...