Διάγγελμα του Πρωθυπουργού και Εκλογές !!!

Δεν είναι λίγα όσα ακούγονται για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα, με τον τελευταίο κόκκο από την άμμο της κλεψύδρας να πλησιάζει από την άλλη μεριά…

Τις τελευταίες ώρες το ενδεχόμενο μετά το πέρας του σημερινού Eurogroup, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσει σε διάγγελμα, όπου μεταξύ άλλων να ρίξει και τη… βόμβα των Εκλογών, κερδίζει διαρκώς έδαφος.

Το θετικό σενάριο είναι η Ελλάδα να εκπληρώσει σήμερα τις δεσμεύσεις της, να παρουσιάσει ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων και αύριο να πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ, αλλά και να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ως το τέλος Ιουνίου ώστε να λάβει τα τελευταία χρήματα από το δεύτερο πακέτο βοήθειας.
Ακολουθούν τα αρνητικά σενάρια για την Ελλάδα:

1. Η Ελλάδα παρουσιάζει σήμερα σημαντικές προτάσεις και εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Όμως η Αθήνα έχει εξαντλήσει τα χρηματικά της αποθέματα και τότε επεμβαίνει η ΕΚΤ με την αγορά κρατικών ομολόγων για να τη βοηθήσει.

2. Η Ελλάδα παρουσιάζεται σήμερα στο Eurgroup με προτάσεις που δεν ικανοποιούν τους πιστωτές της. Τις επόμενες εβδομάδες η Αθήνα δεν καταφέρνει να καταβάλει τις δόσεις στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Αυτό όμως δεν σημαίνει χρεοκοπία. Εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση αν θα φανεί πρόθυμη να καταλήξει σε συμφωνία για μεταρρυθμίσεις με τους Ευρωπαίους και καταφέρει να προχωρήσει στην αποπληρωμή των δανείων της.

3. H Ελλάδα να μην τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να πάψει να εξυπηρετεί τα δάνειά της. Αντί να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αρχίζει να πληρώνει τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους με υποσχετικές. Αυτό θα είναι η αρχή για ένα παράλληλο νόμισμα και ίσως η αρχή της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Τα επόμενα τρία, τέσσερα χρόνια θα είναι πολύ δύσκολα για τη χώρα και σχεδόν όλοι οι πολίτες της θα γίνουν πολύ πιο φτωχοί απ΄ό,τι είναι τώρα, επισημαίνουν οι εμπειρογνώμονες των θεσμών.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...