Πρώην υπουργός ξόδεψε 190.000 ευρώ σε φουλάρια Hermes, ποτά και γεύματα !!!

Η αδυναμία της γαλλίδας πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και «στενής φίλης» του Σαρκοζί, Ρασιντά Ντατί, στους πολυτελείς παριζιάνικους και όχι μόνο οίκους μόδας ήταν εμφανής, αυτό που δεν ήταν γνωστό ωστόσο είναι ότι πλήρωνε τα ακριβά της γούστα με …δημόσιο χρήμα.

Για την ακρίβεια, η 49χρονη πρώην υπουργός κατηγορείται από την δικαιοσύνη ότι ξόδεψε περίπου 190.000 ευρώ, την περίοδο 2007-2010, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος αφορά επικοινωνιακά έξοδα, ενώ το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 9.000 ευρώ «επενδύθηκαν» σε ρούχα πολυτελείας, ανάμεσα τους φουλάρια Hermes.

Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Le Point, σύμφωνα με την απόφαση, «υπάρχουν λογαριασμοί για ρούχα πολυτελείας, για ποτά και γεύματα, για αγορά γλυκών, Τύπου και προϊόντων φαρμακείου» τα οποία δεν δικαιολογούνται.


«Το υπουργείο Δικαιοσύνης ποτέ δεν πλήρωσε προσωπικά μου έξοδα και ποτέ δεν αγόρασε οποιοδήποτε ρούχο. Δεν ζούσα στο υπουργείο και τα έξοδα τα πλήρωνα μόνη μου», ήταν η απάντηση της κ. Ντατί, η οποία είναι γνωστή λάτρις της dolcevita.

Η πρώην υπουργός βρέθηκε επίσης να έχει πληρώσει, με δημόσιο χρήμα, μια εταιρεία δημοσκοπήσεων, την Giacometti Péron, της οποίας το αφεντικό είναι πρώην σύμβουλος του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, με τον οποίο σημειωτέον φημολογείται ότι είχε ερωτική σχέση και απέκτησε νόθο παιδί.

Σύμφωνα με τον νόμο, όταν το δημόσιο χρήμα δεν δικαιολογείται πρέπει να επιστραφεί από τον πολιτικό που το ξόδεψε.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...