ATHENS

Βατικανό: Η έκθεση του ΟΗΕ αποτελεί παρέμβαση στην Εκκλησία!!!

Για «απόπειρα επέμβασης» στις θέσεις της Εκκλησίας κάνει λόγο το Βατικανό, σχολιάζοντας την έκθεση-κόλαφο του ΟΗΕ σχετικά με τα σκάνδαλα παιδεραστίας.


 «Η Αγία Έδρα έλαβε γνώση των τελικών παρατηρήσεων» της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις οποίες θα εξετάσει «με προσοχή», ανέφερε το Βατικανό σε ανακοίνωσή του, στην οποία όμως δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς στις παρατηρήσεις του οργανισμού. Παράλληλα το Βατικανό έκανε λόγο για «απόπειρα επέμβασης στη διδασκαλία της Εκκλησίας όσον αφορά την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και την άσκηση της θρησκευτικής ελευθερίας», αναφερόμενο στις επικρίσεις της Επιτροπής για τις παραδοσιακές θέσεις της Αγίας Έδρας κατά της άμβλωσης και της αντισύλληψης. 

 «Η Αγία Έδρα επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της να υπερασπίζεται και να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών, βάσει των αρχών της Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Παιδιών και σύμφωνα με τις ηθικές και θρησκευτικές αξίες που υποδεικνύει το καθολικό δόγμα» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. 

 Η Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού κάλεσε σήμερα το Βατικανό να «απομακρύνει αμέσως» όλους τους κληρικούς που έχει αποδειχθεί ότι ευθύνονται για παιδεραστία ή είναι ύποπτοι για το συγκεκριμένο έγκλημα και να τους παραδώσει στις Αρχές. 

 Στην έκθεσή της η Επιτροπή εκφράζει την ανησυχία της για το γεγονός ότι «η Αγία Έδρα δεν έχει αναγνωρίσει την έκταση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν, δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και για την προστασία των παιδιών και έχει υιοθετήσει πολιτικές και πρακτικές που οδήγησαν στη συνέχιση της κακοποίησης και στην ατιμωρησία των δραστών».



 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.