ATHENS

Στις 25 Μαΐου οι ευρωεκλογές με τον β” γύρο των αυτοδιοικητικών!!!

Ο κύβος ερρίφθη για την ημερομηνία διεξαγωγής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Με τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης τροποποιείται ο νόμος του Καλλικράτη και προβλέπεται πλέον ότι οι ευρωεκλογές θα συμπίπτουν με τον δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών. 


Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι φέτος ο α’ γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου και ο β’ γύρος μαζί με τις ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου. Σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει καταγγείλει ως απαράδεκτη την αλλαγή στις ημερομηνίες, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος προβλέπει τη σύμπτωση του α’ γύρου και των ευρωεκλογών.

 Κατά την κυβερνητική εκδοχή, ο νόμος δεν ήταν σαφής και με την τροπολογία αυτή αποσαφηνίζεται η εν λόγω διάταξη. Εξίσου επικριτικός για τις μεθοδεύσεις αυτές είναι πάντως και ο πρώην υπουργός που εισήγαγε τον Καλλικράτη, Γιάννης Ραγκούσης. 

Η κυβέρνηση «ποντάρει» πολιτικά στην αποχή τη δεύτερη Κυριακή από μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων και ειδικά ετεροδημοτών, προκειμένου να δικαιολογήσει ένα αναμενόμενο πολύ αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα.

 Η τροπολογία περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, η συζήτηση και η ψηφοφορία επί του οποίου έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη το βράδυ. 



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.