"Θα γονατίσουν το λαό ώστε να δεχτεί τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο"!!!!

"Θα γονατίσουν οικονομικά το λαό σε τέτοιο βαθμό ώστε να δεχτούν τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο, το χάραγμα" έλεγε ο Γέροντας Παϊσιος πολλά χρόνια πριν.

 Νέα κόλπα για να αναγκάσει τους πολίτες να συνεχίζουν να μαζεύουν αποδείξεις, ετοιμάζει με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο καταργεί την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων από τους φορολογουμένους για το 2014, στήνει το υπουργείο Οικονομικών. 

 Τον Σεπτέμβριο, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ.Γιάννης Στουρνάρας, θα έλθει άλλο νομοσχέδιο που θα δίνει κίνητρα στους πολίτες να συλλέγουν αποδείξεις. Δεν θα ξέρουν όμως από πριν ποιες αποδείξεις χρειάζεται να μαζεύουν, αλλά θα τους κρατά σε αγωνία για το ποιος αυτός θα αποφασίσει στο τέλος της χρονιάς να τους επιστρέφουν χρήματα και πόσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που θα παρουσιάσει μέσα στο καλοκαίρι ο κ. Στουρνάρας θα προβλέπει:

 Όλοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα διατηρήσουν το αφορολόγητο των 2100 ευρώ, όπως ισχύει, χωρίς όμως να χρειάζεται να συλλέγουν αποδείξεις. Στον φορολογούμενο θα του επιστρέφεται όμως και ένα μέρος του ΦΠΑ (πιθανότατα 3 ποσοστιαίες μονάδες από το 23% ή 13%) ή ένα ποσό φόρου, για αποδείξεις δαπανών σε συγκεκριμένους κλάδους και επαγγελματίες που θεωρούνται από το υπουργείο ως ύποπτοι φοροδιαφυγής (πχ από δικηγόρους, υδραυλικούς ηλεκτρολόγους, ψυκτικούς, συνεργεία αυτοκινήτων, ελαιοχρωματιστές κ.α.). 

Η λίστα με τις αποδείξεις που θα γίνονται δεκτές για να πάρουν λεφτά από την εφορία, θα αφορά επαγγέλματα με χαμηλό δείκτη φορολογικής συμμόρφωσης. Δεν θα γίνεται όμως γνωστή πριν ανοίξει τον δεκέμβριο κάθε έτους και θα αλλάζει κάθε χρόνο, με απόφαση που θα βγάζει ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών. Έτσι κανείς δεν θα ξέρει ποιες αποδείξεις εκπίπτουν και πόσο συμφέρουν, παρά μόνο όταν κλείσει η χρονιά.

 Όταν οι φορολογούμενοι καταθέτουν τις δηλώσεις τους, θα επιλέγουν ποιες από τις αποδείξεις που μάζεψαν κατά το 2014 και μετά, βρίσκονται στη «λευκή λίστα» του υπουργείου κάθε χρόνο. Αυτές θα αναγράφονται στη δήλωση και το υπουργείο θα μπορεί έτσι έχει πλέον μια βάση για να υπολογίζει «αντικειμενικό εισόδημα» για τον κάθε κλάδο επαγγελματιών που θα μπουν στο στόχαστρο. 

Οι άλλες αποδείξεις θα πετιούνται ως άχρηστες. Στο υπουργείο Οικονομικών όμως έχουν ετοιμάσει και σχετική έκθεση με πρακτικές άλλων χωρών, με βάση την οποία το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει και άλλα «πρωτότυπα» κίνητρα όπως: Να «επιδοτούνται» και όσοι χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα ή φοροκάρτα, ενδεχομένως με επιστροφή ως 3 ποστοστιαίων μονάδων του ΦΠΑ για καθημερινές συναλλαγές κάτω των 300 ευρώ –και όχι μόνον στην εστίαση. 

 Να γίνονται κληρώσεις μεταξύ των κατόχων φοροκάρτας (όπως πχ στη Βραζιλία) για να δελαστούν με χρηματικά έπαθλα, εκπτώσεις φόρου ή άλλα δώρα να την χρησιμοποιούν περισσότεροι Οι αποφάσεις θα ληφθούν τον Αύγουστο. Οι φορολογούμενοι πάντως δεν είναι υποχρεωμένοι φέτος να καταθέσουν τις αποδείξεις στην εφορία Εφόσον τους ζητηθεί από την εφορία, όμως, θα πρέπει να τις προσκομίσουν. 

 Φυσικά πίσω από αυτά κρύβεται ο πραγματικός στόχος που είναι η κατάργηση της ιδιωτικής ζωής, που σημαίνει ότιδήποτε αγοράζουμε θα το πληροφορείται το "υπέροχο" "δημοκρατικό" καθεστώς μας, και θα ξέρουν τα πάντα για εμάς, μέχρι και τι διαβάζουμε, και όλα αυτά δήθεν για την φοροδιαφυγή. 

Στην αρχή καρτούλα, και μετά επειδή εύκολα θα χάνεται, τσιπάκι στο χεράκι. Για αυτό μπαίνουν οι απίστευτοι φόροι, για να δεχτούμε απίστευτες λύσεις. Και έτσι πάλι ερχόμαστε στον Γέροντα Παϊσιο ο οποίος 30 χρόνια πριν έλεγε:

 "Θα γονατίσουν οικονομικά το λαό σε τέτοιο βαθμό ώστε να δεχτούν τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο, το χάραγμα" Έλεγε μάλιστα ο Γέροντας ότι τα οικονομικά μέτρα δεν θα σταματήσουν ποτέ μέχρι ο λαός να δεχτεί την πλήρη υποδούλωσή του.

  Τελικά ο Γέροντας ήξερε πολύ καλά τι έλεγε..........ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...