«Αντίποινα» Λευκωσίας στην Αθήνα: Μόνο με αρνητικό τεστ οι Ελλαδίτες στην Κύπρο ! Ακύρωση πτήσεων προς Ελλάδα !


Η απόφαση της Αθήνας να εγκαταλείψει εντελώς την Κύπρο απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, αφήνοντας την εκβιαζόμενη να «συρθεί» σε λύση του κυπριακού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κυπριακό ελληνισμό, έχει εξοργίσει τη Λευκωσία, η οποία προχώρησε σε «αντίποινα» επιτρέποντας την είσοδο στην Κύπρο Ελλαδιτών μόνο μετά από αρνητικό τεστ, δίνοντας το μήνυμα πως πλέον θα αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα.

Την ίδια στιγμή η Cyprus Airways, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, αναστέλλει τις πτήσεις της προς Θεσσαλονίκη και Σκιάθο.

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Κυριακής 2 Αυγούστου, οι Κυπριακές Αρχές, κατέταξαν την χώρα μας στην ταξιδιωτική κατηγορία Β, από την Α που ήταν μέχρι και σήμερα.

Το μέτρο θα ισχύσει από τις 6 Αυγούστου 2020, με τους επιβάτες πτήσεων από Ελλάδα να να υποβάλλονται σε δειγματοληπτικούς εργαστηριακούς ελέγχους, όπως συμβαίνει ήδη σε πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως οι Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειάς τους και οι νόμιμα διαμένοντες στην Κύπρο έχουν την επιλογή να πραγματοποιήσουν τη μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου και το κόστος της εξέτασης θα καλύπτεται από τους ίδιους τους ταξιδιώτες.

Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες απαιτείται να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες προ της αναχώρησης και να έχουν πιστοποιητικό, που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό, όπως ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες της κατηγορίας Β.

Τέλος, απαιτείται από όλους τους επιβάτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να υποβάλουν αίτηση για το CyprusFlightPass (https://cyprusflightpass.gov.cy/) εντός 24 ωρών πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους.

Ο λόγος που η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να εγκαταλείψει εντελώς την Κύπρο είναι επειδή δεν θέλει να «χαλάσει» το μοίρασμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με την Τουρκία.

Στην Αθήνα φοβούνται πως αν υποστηρίξουν έμπρακτα τους Κυπρίους θέτοντας ως όρο για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων την απόσυρση του Barbarosa και του Fatih από τον κυπριακή ΑΟΖ, οι Τούρκοι θα εξοργιστούν και θα βγάλουν πάλι τον στόλο στον Αιγαίο.

Γι'αυτό το λόγο με δηλώσεις πολλών αξιωματούχων, με πιο πρόσφατη αυτού του ΣΕΑ Αλέξανδρου Διακόπουλου, έσπευσαν να πάρουν αποστάσεις.




ΠΗΓΗ: pronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...