Σταϊκούρας: Στα 36,6 δισ. ευρώ τα ταμειακά αποθέματα της Ελλάδας !


Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, διευκρίνισε ότι τα ταμειακά αποθέματα της Ελλάδας ανέρχονται σε 36,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Πώς προκύπτει αυτό το ποσό.

Σε 36,6 δισ. ευρώ ανέρχονται τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις εξηγήσεις του κυβερνητικού στελέχους, από το σύνολο των 36,6 δισ. ευρώ:

- Τα 15,7 δισ. προέρχονται από πόρους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και από τα υπερπλεονάσματα της προηγούμενης περιόδου.
- Τα 10,7 δισ. προέρχονται από τα ταμειακά διαθέσιμα των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.
- Τα 10,2 δισ. προέρχονται από τα ταμειακά διαθέσιμα της Κεντρικής Διοίκησης.

Οι διευκρινίσεις του κ. Σταϊκούρα δόθηκαν, κατόπιν επίκαιρης ερώτησης του πρώην υπουργού Οικονομικών, Ευκλέιδη Τσακαλώτου.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα, είχε ξεσπάσει πολιτική κόντρα, με αφορμή την αξιοποίηση του ταμειακού «μαξιλαριού» της χώρας και το πώς πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση των επιπτώσεων του κορωνοϊού.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...