Καταγγελία ΣΟΚ ! Σχολεία του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο !


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΞΕΠΟΥΛΑ 50 ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΈΝΗ…ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ…

Απίστευτες καταγγελίες εις βάρος του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ, ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον οποίο κατηγορεί ότι «εγκαλεί» την ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ για απραξία ενώ ο ίδιος δεν έχει μέχρι σήμερα κάνει ούτε μία δημόσια ανακοίνωση του ίδιου ή του Δήμου για το ζήτημα (χώροι του οποίου πάνε στο Υπερταμείο!), προκειμένου να ενημερωθεί ο λαός, τα σωματεία, οι φορείς. Δεν ενημέρωσαν σαν Δήμος κανέναν (ούτε την ΕΛΜΕ φυσικά).

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει την εκχώρηση 50 δημοσίων σχολείων από το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα στο Υπερταμείο καθώς και :

σχολικά κτίρια (1ο ΓΕΛ Κερ/νιου, 2ο Γ/σιο-2ο ΓΕΛ Κερ/νίου μαζί με το γυμναστήριο, τα 8ο, 12ο και 14ο Δημοτικά Σχολεία Κερ/νίου, τα 11ο και 13ο Νηπιαγωγεία), ο αρχαιολογικός χώρος «Καστράκι», παιδικές χαρές και πλατείες, μέρους του πάρκου «Σελεπίτσαρι» (μαζί με το θερινό cinema), η περιοχή ανάπλασης του «Απρόοπτου» στη Δραπετσώνα, τα κλειστά γυμναστήρια «Κασσιμάτης» στη Δραπετσώνα και «Σιταποθήκες» στον Άγιο Αντώνη Κερατσινίου κ.α.

Αναλυτικά η καταγγελία της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ:

Με απόφαση της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 2317/19-6-18), πάνω από 10 χιλιάδες ακίνητα του Δημοσίου, ανάμεσά τους και 50 σχολεία/δημόσιοι/αθλητικοί χώροι του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, εντάχθηκαν στο Υπερταμείο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, οι χώροι αυτοί είναι: σχολικά κτίρια (1ο ΓΕΛ Κερ/νιου, 2ο Γ/σιο-2ο ΓΕΛ Κερ/νίου μαζί με το γυμναστήριο, τα 8ο, 12ο και 14ο Δημοτικά Σχολεία Κερ/νίου, τα 11ο και 13ο Νηπιαγωγεία), ο αρχαιολογικός χώρος «Καστράκι», παιδικές χαρές και πλατείες, μέρους του πάρκου «Σελεπίτσαρι» (μαζί με το θερινό cinema), η περιοχή ανάπλασης του «Απρόοπτου» στη Δραπετσώνα, τα κλειστά γυμναστήρια «Κασσιμάτης» στη Δραπετσώνα και «Σιταποθήκες» στον Άγιο Αντώνη Κερατσινίου κ.α.

Υλοποιώντας το Μνημόνιο και σαν τον κλέφτη, η κυβέρνηση εκχωρεί τη δημόσια περιουσία στο Ταμείο των Ιδιωτικοποιήσεων.

Οι χώροι που εντάσσονται στο Υπερταμείο αποτελούν ταυτόχρονα και την κρατική εγγύηση σε ντόπιους και ξένους δανειστές, στο κεφάλαιο για την αποπληρωμή ενός χρέους που δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και ο λαός.

* Καταγγέλλουμε την εκχώρηση δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο.

* Απαιτούμε την ακύρωση της απόφασης της Κυβέρνησης, τη δημιουργία αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών δωρεάν για τους μαθητές μας και το λαό

* Στηρίζουμε τη μαθητική κινητοποίηση την Τετάρτη 13/2 στις 10:00 (συγκέντρωση στην Πλατεία Λαού και πορεία προς το Δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας).

Παλεύουμε συνολικά για την ανατροπή των Μνημονίων και της αντιλαϊκής πολιτικής.

Υ.Γ.: δεν μας αρέσει πριν από δημοτικές εκλογές να ασχολούμαστε με τον κάθε Δήμαρχο χωριστά, για ευνόητους λόγους…Είμαστε όμως αναγκασμένοι να δώσουμε μία οφειλόμενη απάντηση.

Όπως μας ενημέρωσαν συνάδελφοί μας, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε σύσκεψη με γονείς του 2ου ΓΕΛ Κερατσινίου, «εγκάλεσε» την ΕΛΜΕ Πειραιά, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Κερατσινίου-Περάματος «Πλουμπίδης», τον ΣΕΠΕ Πειραιά «η Πρόοδος», την Ένωση Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας για … απραξία.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, όσο και να ψάξαμε δεν βρήκαμε μέχρι σήμερα ούτε μία δημόσια ανακοίνωση του ίδιου του Δήμου για το ζήτημα (χώροι του οποίου πάνε στο Υπερταμείο!), προκειμένου να ενημερωθεί ο λαός, τα σωματεία, οι φορείς. Δεν ενημέρωσαν σαν Δήμος κανέναν (ούτε την ΕΛΜΕ φυσικά).

Αν ήθελαν πραγματικά να αντιπαλέψουν την απόφαση αυτή, θα καλούσαν τουλάχιστον τους φορείς για ενημέρωση, για την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Αντίθετα, δεν έβγαλαν ανακοίνωση, δεν κάλεσαν κανένα φορέα και αρκέστηκαν μόνο στην κατάθεση νομικής προσφυγής.

Μία νομική προσφυγή που τελικά έκαναν «στα σιωπηρά» και για τα μάτια του κόσμου, καθώς το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι νομικό (οι εκχωρήσεις στηρίζονται στους αντιλαϊκούς νόμους, που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις).

Συνεπώς, αφού φρόντισαν να «θάψουν» το ζήτημα, πάνε στην πορεία να βγουν και από πάνω, εγκαλώντας υποκριτικά τους πάντες, που δεν έκαναν αυτό που θα έπρεπε (αλλά δεν ήθελαν) να κάνουν οι ίδιοι!

Τελικά, ο εκλεκτός υποψήφιος δήμαρχος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Κερατσίνι, της Κυβέρνησης δηλαδή που ιδιωτικοποιεί μέχρι και παιδικές χαρές, που επιχορηγεί τα καζάνια Μελισσανίδη με 1,5 εκ. ευρώ κ.α., «εγκαλεί» τα συνδικάτα και τους φορείς που παλεύουν διαχρονικά ενάντια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής, που στηρίζει και στηρίζεται ο κ. Δήμαρχος…

Προτείνουμε στον κ. Δήμαρχο να αφήσει ήσυχη την ΕΛΜΕ Πειραιά και να ασχοληθεί με σημαντικά ζητήματα της πόλης, όπως τα καζάνια, στα οποία η κυβέρνηση που στηρίζει, έδωσε 20 χρόνια παράταση…
ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...