«Αντιδρά» ακόμα και το ΚΚΕ κατά της Συμφωνίας Τσίπρα για τα Σκόπια ! «Ηχηρές» καταγγελίες στην Βουλή πως η κυβέρνηση «κρύβει» πράγματα στους Έλληνες !


Κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν σκόπιμη απόκρυψη του τελικού, τροποποιημένου συντάγματος των Σκοπίων, προκειμένου, οι βουλευτές να διαπιστώσουν εάν οι αλλαγές που πραγματοποίησε η Βουλή των Σκοπίων συνάδουν με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας, όπου συνεχίζεται η συζήτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος επέμεινε στο αίτημα κατάθεσης του ενιαίου κειμένου του Συντάγματος των Σκοπίων και όχι μόνο των συνταγματικών τροπολογιών ενώ παράλληλα ζήτησε και την επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά.

«Η δημοσιοποίηση της επιστολής Κοτζιά αποτελεί προαπαιτούμενο για την συζήτηση», ανέφερε μεταξύ άλλων, όπως διαβάζουμε στο Πρώτο Θέμα, υποστηρίζοντας σε άλλο σημείο πως «η κυβέρνηση δεν γνωστοποιεί τα επίμαχα έγγραφα γιατί θα αποκαλυφθούν οι αλυτρωτισμοί».

«Είναι αδιανόητο να μην κατατεθεί το ενιαίο κείμενο του Συντάγματος των Σκοπίων, δεν μπορούμε να συζητάμε χωρίς αυτό, δεν μπορεί να συζητάμε σε πολιτικό κενό, είναι προαπαιτούμενο συζήτησης» τόνισε ο ίδιος.



Σημειώνεται πως ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, εκτύπωσε το νέο σύνταγμα της πΓΔΜ από το διαδίκτυο!!!

Από την πλευρά του κατέθεσε το εκτυπωμένο αγγλικό κείμενο Συντάγματος της ΠΓΔΜ που εντόπισε όπως είπε στο επίσημο site της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας δείχνοντας με τον τρόπο αυτό πως οι ελληνικές υπηρεσίες του ΥΠΕΞ δεν έχουν καταγράψει τις σχετικές κρίσιμες αλλαγές που έγιναν τις περασμένες ημέρες στην Βουλή των Σκοπίων.

«Καταθέτω λοιπόν όπως είναι εκτυπωμένο από την επίσημη σελίδα της κυβέρνησης ΠΓΔΜ το Σύνταγμα που στο τέλος μπαίνουν οι τροποποιήσεις άρθρων Συντάγματος. Είναι στα αγγλικά», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ωστόσο, η κατάθεση του κειμένου στην αγγλική γλώσσα – ενίσχυσε τον προβληματισμό της αντιπολίτευσης καθώς διαπιστώθηκε ότι παραμένουν οι αναφορές σε «μακεδονικό» λαό.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, έκανε λόγο για «πάτρονες», οι οποίοι έχουν σχέδιο για την περιοχή, θέλοντας «να ενώσουν συμφέροντα», τονίζοντας πως το Σύνταγμα των Σκοπίων αλλάζει ανά πάσα στιγμή στην μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Νωρίτερα, σε συνομιλία της με κοινοβουλευτικούς συντάκτες εστίασε στο άρθρο 49, υποστηρίζοντας ότι καθορίζει επί της ουσίας τρεις κατηγορίες «Μακεδόνων», και συγκεκριμένα της επικράτειας της ΠΓΔΜ, των γειτονικών χωρών αλλά και του εξωτερικού.

«Η αναφορά σε «μακεδόνες» γειτονικών κρατών ενδεχομένως να αποτελεί αλυτρωτικό στοιχείο γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η άμεση μετάφραση του κειμένου στα ελληνικά», υπογράμμισε.
















ΠΗΓΗ: el.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...