3.234 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ανάμεσά τους και το σπίτι του ΣEΦΕΡΛΗ στη Βούλα !


3.234 πλειστηριασμοί είναι σήμερα το στοκ των πλειστηριασμών που έχουν αναρτήσει οι τράπεζες και βρίσκονται σε αναμονή στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας. 

Από τον Μάρκο Σεφερλή ως τα πάλαι ποτέ Bodyline χιλιάδες δανειολήπτες που έχουν μπουμπουνήσει τα δάνειά τους μέχρι τώρα, θα τα δουν να βγαίνουν στο σφυρί και μάλιστα από τον Αύγουστο, τα νούμερα αυτά πολλαπλασιάζονται με την έναρξη λειτουργίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. 

Τουλάχιστον 10 χιλιάδες πλειστηριασμοί θα γίνουν ως το τέλος του έτους, επί διακυβέρνησης του κόμματος που διακήρυσσε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Γράφει η Gillian Rothschild

Και μπορεί ο Μάρκος Σεφερλής να μην ενδιαφέρεται για το πολυτελές ακίνητο που απέκτησε στη Βουλή κατά τον πρώτο του γάμο, αλλά το τσουνάμι πλειστηριασμών των επόμενων μηνών θα χτυπήσει χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων μεγάλης αξίας.

Η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα γίνει τον Αύγουστο αφού η κυβέρνηση έχει ήδη στήσει πιλοτικά την πλατφόρμα ενώ για τις διαδικασίες που έχουν αναρτηθεί ήδη, όσοι πλειστηριασμοί αφορούν ποσά άνω των 400.000 ευρώ θα γίνονται σταδιακά μετά την σχετική απόφαση των συμβολαιογράφων να τους απελευθερώσει μετά από έξι μήνες παγώματος λόγω των διαμαρτυριών από ομάδες δήθεν αγανακτισμένων.

Ποιός ωφελείται από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς; προφανώς οι τράπεζες που τα τελευταία χρόνια στερούνταν κάθε δυνατότητα πίεσης έναντι των μπαταχτσήδων. Ωφελούνται, όμως, και όσοι ξένοι «λοκάρουν» ακίνητα αξίας και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μπορούν να τα δουν και να τα «χτυπήσουν».

Η περίοδος της κρίσης και ειδικά η διετία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χαρακτηρίζεται από μια τεράστια μετατόπιση περιουσίας, απώλειας για το μέσο έλληνα πολίτη αλλά και από τοποθετήσεις από ξένους όπου υπάρχει αξία. Ετσι, ξενοδοχεία, εξοχικές κατοικίες, πολυτελή αστικά ακίνητα περνούν στα χέρια αλλοδαπών funds ενώ η εγχώρια αγορά ακινήτων θα παραμείνει ρημαγμένη και χωρίς προοπτικές ανάκαμψης για τα διαμερισματάκια που πληρώθηκαν ακριβά.

Τα πρώτα 10.000 ακίνητα που θα εκπλειστηριαστούν από τις τράπεζες φέτος και τα 15.000 του 2018 θα περιλαμβάνουν ακίνητα αυτής της κατηγορίας αφού αφορούν κατά κύριο λόγο τους λεγόμενους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Το πλαίσιο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών περιλαμβάνει διαδικασίες εξπρές για τον πλειστηριασμό ακινήτων αλλά και κινητών περιουσιακών στοιχείων και εκτός από την «παράκαμψη» στην διαδικασία, ώστε να μην μπλοκάρει πλέον από αντιδράσεις της ομάδας Λαφαζάνη, επιδιώκει την επιτάχυνση του χρόνου από τη στιγμή που θα κατασχεθεί ένα περιουσιακό στοιχείο ως τον πλειστηριασμό και τη μεταβίβαση του σε αυτόν που θα το «χτυπήσει».

Εντός 15 ημερών απ’ την κατάσχεση να δρομολογείται ο πλειστηριασμός και μόλις 5 ημέρες μετά θα πρέπει με κάθε τυπικότητα να αποδίδεται το περιουσιακό στοιχείο στον υπερθεματιστή εάν πρόκειται για κινητό περιουσιακό στοιχείο και 12 ημέρες αν πρόκειται για ακίνητο.

Ο δικαστικός επιμελητής οφείλει, μέσα σε δέκα ημέρες από την κατάσχεση, να καταθέσει στον υπάλληλο του πλειστηριασμού τον εκτελεστό τίτλο, την έκθεση επίδοσης της επιταγής προς εκτέλεση, την κατασχετήρια έκθεση και τις εκθέσεις επίδοσής της.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διενεργούνται ημέρα Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή, από τις 10:00 π.μ. έως τις 14.00 ή εναλλακτικά από τις 14.00 έως τις 18:00.

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός είναι ανοικτού πλειοδοτικού τύπου κατά τον οποίο υποβάλλονται διαδοχικές προσφορές. Οι συμμετέχοντες υποβάλλουν συνεχώς προσφορά μεγαλύτερη από την εκάστοτε μέγιστη έως τον χρόνο λήξης της υποβολής προσφορών.

Μετά τη λήξη της διαδικασίας υποβολής των πλειοδοτικών προσφορών ανακοινώνεται το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων. Όσοι έχουν λάβει μέρος στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ενημερώνονται αμελλητί για το αποτέλεσμα του.

Για ακίνητα περιουσιακά στοιχεία ο υπερθεματιστής έχει υποχρέωση να καταβάλει στον ειδικό τραπεζικό επαγγελματικό λογαριασμό του υπαλλήλου του πλειστηριασμού το πλειστηρίασμα το αργότερο τη δέκατη εργάσιμη ημέρα από τον πλειστηριασμό. 

Με τη σειρά του ο υπάλληλος του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού οφείλει, το αργότερο τη δωδέκατη εργάσιμη ημέρα από τον πλειστηριασμό, να καταθέσει το πλειστηρίασμα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.











ΠΗΓΗ:  kourdistoportocali.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...