Επιδείνωση του ΑΕΠ στο δ' τρίμηνο ! Κλείνει με οριακή ύφεση 0,05% το 2016 ! Παίρνει «αέρα» το ΔΝΤ για νέες απαιτήσεις !


Eπιδείνωση εμφάνισε η πορεία του ΑΕΠ κατά τη διάρκεια του δ’ τριμήνου του 2016, σύμφωνα με την τελική εκτίμηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Συγκεκριμένα, η ελληνική οικονομία εμφάνισε ύφεση της τάξης του 1,1% έναντι του δ΄ τριμήνου του 2015 και ύφεση της τάξης του 1,2% έναντι του γ’ τριμήνου του 2016.

Σημειώνεται ότι οι αρχικές εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ έκαναν λόγο για ανάπτυξη 0,3% και ύφεση 0,4%, αντίστοιχα.

Αυτό σημαίνει ότι το 2016 δεν έκλεισε με ανάκαμψη, όπως αρχικά υπολογιζόταν, αλλά με οριακή ύφεση 0,05%.

Βέβαια η διαφορά από το προβλεπόμεν 0,3% ανάπτυξη δεν φαίνεται μεγάλη, είναι όμως αρνητικός οιονώς καθώς θα επηρεάσει και τα προσδοκόμενα αποτελέσματα για την χρονιά που διανύουμε.

Δυστυχώς η εξέλιξη αυτή δίνει επιχειρήματα στο ΔΝΤ για να αμφισβητεί τις προσδοκίες του ελληνικού οικονομικού επιτελείου και να συνεχίσει να ζητάει τα πιο παράλογα μέτρα.

Έτσι όμως το ΔΝΤ επιτυγχάνει και μια άτυπη νίκη κατά των Ευρωπαίων καθώς θα μπορεί να αμφισβητεί και την μεθοδλογία της Eurostat ενώ θα μπορεί να εμφανίζει ως αξιόπιστα τα περιβόητα «Τοmsen statistics».

Tώρα πολύ δύσκολα θα κάνει πίσω το ΔΝΤ για την απαίτησή του για λήψη μέτρων ύψους 3,6 δισ.ευρώ.










ΠΗΓΗ: pronews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...