Europol: Προβλέπει τρομοκρατική επίθεση στην Ευρώπη μέσα στις γιορτές !


Ο επικεφαλής της Europol, Ρομπ Γουεϊνράιτ, σε συνομιλία του με Βέλγους δημοσιογράφους κρίνει πιθανό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τρομοκρατικής επίθεσης στην Ευρώπη το προσεχές διάστημα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα “De Tijd” ο Γουεϊνράιτ σημείωσε ότι «οι επιθέσεις του ISIS έχουν διττό στόχο. Να προξενήσουν όσο γίνεται περισσότερα θύματα αφενός και να αποκτήσουν όσο γίνεται περισσότερη δημοσιότητα αφετέρου».

Για τον λόγο αυτό δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης κατά τις μέρες των γιορτών προσθέτει, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «η τρομοκρατική απειλή δεν περιορίζεται μόνο στη Γαλλία και το Βέλγιο, αλλά και στη Γερμανία και τη Βρετανία όπως και την Ιταλία, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο επιθέσεων και στην Ισπανία ή την Πορτογαλία».

Τέλος, σημειώνει ότι η Europol έχει στείλει 200 ειδικούς στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα.

Οι εκτιμήσεις του επικεφαλής της Europol ταυτίζονται με την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς υπηκόους για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη τις ημέρες των εορτών.

«Οι Αμερικανοί υπήκοοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε εορταστικά φεστιβάλ, εκδηλώσεις και λαϊκές αγορές», ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), η Αλ Κάιντα και οργανώσεις που συνδέονται μαζί τους συνεχίζουν τον σχεδιασμό επιθέσεων στην Ευρώπη. Η εν λόγω ταξιδιωτική οδηγία λήγει στις 20 Φεβρουαρίου 2017.

Εξάλλου, στις 19 και 20 Νοεμβρίου, οι γαλλικές Αρχές συνέλαβαν επτά άτομα, τα οποία κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση την περίοδο των εορτών, σύμφωνα με συνέντευξη τύπου του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών Bernard Cazeneuve.

«Η έρευνα θα επικεντρωθεί στον προσδιορισμό των ρόλων των συλληφθέντων και στην εξακρίβωση αν η αποτραπείσα επίθεση ήταν έτσι συντονισμένη ώστε να πληγούν ταυτοχρόνως διαφορετικοί στόχοι στη γαλλική επικράτεια. 

Η επιτυχία αυτής της επιχείρησης «επέτρεψε την ματαίωση μία τρομοκρατικής επίθεσης που σχεδιαζόταν εδώ και καιρό στο έδαφός μας», είχε δηλώσει ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Η Γαλλία είναι αντιμέτωπη εδώ και δύο χρόνια με μία άνευ προηγουμένου τζιχαντιστική απειλή, η οποία εκφράσθηκε με τις επιθέσεις του Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι και τον Ιούλιο 2016 στη Νίκαια.

Από την αρχή του έτους, 418 άτομα έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο ερευνών που έχουν σχέση με τρομοκρατικά δίκτυα στη Γαλλία, πρόσθεσε.

Από την 1η Σεπτεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί 142 συλλήψεις, 52 άτομα έχουν προφυλακισθεί και 21 έχουν τεθεί υπό δικαστική έρευνα.

Μόνο τον Νοέμβριο, 43 άτομα συνελήφθησαν και από αυτούς 28 παραπέμφθηκαν σε δίκη, διευκρίνισε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών.








ΠΗΓΗ: sahiel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...