ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ! 5.000 Στρατιώτες του ΝΑΤΟ στα σύνορα Λιθουανίας-Ρωσίας !


Περίπου 5.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ πρόκειται να λάβουν μέρος στις Iron Wolf 2016 στην μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση που πρόκειται να λάβει χώρα φέτος στην Λιθουανία. Η άσκηση ξεκίνησε τη Δευτέρα και περιλαμβάνει κάποιο βαρύ στρατιωτικό υλικό που έχει αναπτυχθεί για την περίσταση με την επίσκεψη των μελών της συμμαχίας.

Η πρώτη ενεργή φάση του τρυπανιού συγκεντρώνει στρατιώτες από τη φιλοξενία Λιθουανία, την Εθνική Φρουρά ΗΠΑ και την Πολωνία. Στρατιώτες από τη Γερμανία, τη Δανία, τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο επρόκειτο να ενωθούν μαζί τους για τη δεύτερη φάση στις 12 Ιουνίου.

Οι ΗΠΑ έχει αναπτύξει τα Stryker που πρόκειται για τεθωρακισμένα οχήματα, A-10 Warthog μαχητικά αεροσκάφη και Β-52 στρατηγικά βομβαρδιστικά στη Λιθουανία, στο πλαίσιο της άσκησης. Η Γερμανία έστειλε Boxer τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και PzH οβιδοβόλα 2000, ενώ από την Δανία παρέχονται δεξαμενές Leopard.

Το Iron Wolf 2016 είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στη Λιθουανία εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι μέρος της μεγαλύτερης επιχείρησης του ΝΑΤΟ, η οποία επικεντρώνεται στα τρία κράτη της Βαλτικής και περιλαμβάνει περίπου 10.000 στρατεύματα φέτος. Η μεταφορά των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα ονομάζεται Dragoon Ride ΙΙ και ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη.

Το ΝΑΤΟ έχει επέκτεινε μέχρι στιγμής στρατιωτική παρουσία στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, κατόπιν αιτήσεώς του, υποστηρίζοντας ότι είναι αναγκαίο να αποφευχθεί μια επίθεση από τη Ρωσία. Η Μόσχα απορρίπτει το ενδεχόμενο να φιλοξενούν κάποια επιθετικά σχέδια ενάντια στη συμμαχία.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...