Ο Ρ.Τ.Ερντογάν «κλείνει» τα Στενά: Oι Κούρδοι εξοπλίστηκαν με ρωσικά όπλα και ανατίναξαν άρμα μάχης M-60T Sabra !


Nα κλείσουν τα Στενά στα ρωσικά πολεμικά πλοία συζητούν οι Τούρκοι πολιτικοί με τη δικαιολογία του εξοπλισμού του PKK από τη Ρωσία καθώς μετά την κατάρριψη του AH-1W Super Cobra και την επιδρομή των Κούρδων σε τουρκική βάση,οι Κούρδοι ανατίναξαν τουρκικό άρμα μάχης Μ-60Τ Sabra με ρωσικά αντιαρματικά Kornet-E με το τουρκικό Γενικό Επιτελείο να μιλά πάλι για...τεχνική βλάβη!

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ έγινε έκρηξη λόγω τεχνικής βλάβης στη μηχανή ενώ ήταν εν κινήσει και η φωτιά εξαπλώθηκε στην περιοχή των πυρομαχικών και του ντεπόζιτου με αποτέλεσμα το άρμα μαχης να τυλιχτεί στις φλόγες.

Άρματα μάχης Μ-60Τ Sabra βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Kilis εδώ και μήνες αναμένοντας εντολή εισβολής στη Συρία.

Τα τουρκικά Μ60Τ Sabra προέρχονται από την έκδοση M60A1 έχουν αναβαθμιστεί από την ισραηλινή ΙΜΙ με νέο πυροβόλο των 120 χλστ., νέο σύστημα ελέγχου πυρός, νέο κινητήρα και σύστημα μετάδοσης κίνησης και νέα θωράκιση τόσο παθητική όσο και ενεργητική.

Με αφορμή τα τελευταία περιστατικά έχουν ξεκινήσει έντονες συζητήσεις οι οποίες αποτυπώνονται σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ σχετικά με το αν πρέπει να επιτρέπουν τη διέλευση των ρωσικών πολεμικών πλοίων από τα Στενά δεδομένου ότι η Ρωσία εξοπλίζει τους Κούρδους με σύγχρονα αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα.

Oι Τούρκοι ειδικοί λένε ότι ο Κούρδος μαχητής καταρρίπτει το πολεμικό ελικόπτερο με νέας γενιάς ρωσικά αντιαεροπορικά όπλα.

Τo MANPAD που κρατάει είναι SA-18 "9k38" νέας γενιάς και είναι το ίδιο που κρατούσε ο Ρώσος πεζοναύτης στις 6 Δεκεμβρίου 2015 με το οποίο είχε στοχοποιήσει τους Τούρκους κατά τη διάρκεια της διέλευσης του αποβατικού Caesar Kunikov (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ) .

Το ίδιο MANPAD κρατάει και ο Κούρδος στις 13 Μαϊου, ένα SA-18 λένε οι Τούρκοι.

Αυτό σημαίνει ότι το PKK λαμβάνει άμεση στρατιωτική υποστήριξη από τη Ρωσία.

Επίσης αυτό δείχνει ότι η Ρωσία με την εσκεμμένη στοχοποίηση του Ρώσου πεζοναύτη τότε ήθελε να περάσει ένα μήνυμα το οποίο επιβεβαιώνει ο Κούρδος μαχητής. Μάλιστα κάνουν και την αντιπαραβολή σε φωτογραφία που θα δείτε παρακάτω.

Ταυτόχρονα η DailySabah με δύο διαδοχικά άρθρα μιλά για το θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει πλέον η Τουρκία καθώς το PKK έχει εξοπλιστεί με σύγχρονα όπλα από το PYD μέσω Ρωσίας.

Η ικανότητα αυτή του PKK να αποκτήσει πρόσβαση σε πιο σύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας γιατί αυτό σημαίνει ότι μια "άγνωστη" χώρα εξοπλίζει αποτελεσματικά την κουρδική οργάνωση.

Αυτό σημαίνει ότι οι Τούρκοι στρατηγοί πρέπει να τροποποιήσουν τα επιχειρησιακά σχέδια καθώς τα πολεμικά ελικόπτερα που ήταν τόσο χρήσιμα μέχρι τώρα πλέον είναι άχρηστα...

Στην ουσία πρόκειται για "πράξη πολέμου" λένε.

Δείτε βίντεο και εικόνες από τα συντρίμια του AH-1W Super Cobra.
















ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...