ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΗΠΑ & ΝΑΤΟ: «ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» !


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι η αμυντική ασπίδα των ΗΠΑ στην Ευρώπη δεν αποτελεί μέρος άμυνας, αλλά πυρηνικής δυνατότητας της Ουάσιγκτον στην Ευρώπη.


«Η Ρωσία είναι αναγκασμένη να αναζητήσει τρόπους για να εξουδετερώσει τις απειλές για την εθνική της ασφάλεια, λόγω της ανάπτυξης της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ στην Ευρώπη», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση με Ρώσους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Και συνέχισε: «Η αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αποτελεί σαφή παραβίαση των ρωσο-αμερικανικών συμφωνιών όπλων. Οι αντιπυραυλικές εγκαταστάσεις της Πολωνιας μπορεί να αναδιαμορφωθούν εύκολα για πυροδότηση πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς».

«Οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι η κατάσταση δεν βελτιώνεται, αλλά δυστυχώς επιδεινώνεται. Μιλώ για την έναρξη λειτουργίας του σταθμού στη Ρουμανία ως ένα στοιχείο του αμερικανικού προγράμματος αντιπυραυλικής άμυνας», δήλωσε ο Πούτιν.

Για να προσθέσει: «Η αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ στην Ευρώπη αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την αύξηση των διεθνών εντάσεων και την έναρξη μιας νέας κούρσας εξοπλισμών». Ωστόσο, ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι η Μόσχα δεν έχει καμία πρόθεση να συρθεί σε μια κούρσα εξοπλισμών. «Η χώρα θα εργάζεται προσεκτικά, σύμφωνα με τα υπάρχοντα σχέδια», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η μονομερής ανάπτυξη των συστημάτων αεράμυνας των ΗΠΑ στη Ρουμανία, δεν λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες των Ρωσίας. Τόνισε επίσης, ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει πυρηνική απειλή από το Ιράν. Η Μόσχα πρότεινε στην Ουάσιγκτον να συνεργαστούν για το θέμα, ωστόσο, οι αρχές των ΗΠΑ αρνήθηκαν.

Η Μόσχα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσει τη στρατηγική ισορροπία δυνάμεων και να αποφύγει στρατιωτικές συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας.

«Φυσικά, κάνουμε ό,τι απαιτείται από την πλευρά μας, έτσι ώστε να διατηρήσουμε τη στρατηγική ισορροπία δυνάμεων, που είναι η πιο αξιόπιστη εγγύηση κατά της εμφάνισης στρατιωτικών συγκρούσεων μεγάλης κλίμακας, οι συνέπειες των οποίων, αναμφίβολα, δεν θα συγκρίνονταν τις συγκρούσεις στα καυτά σημεία του πλανήτη που ξέρουμε.

 Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό και δεν θα το κάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...