Παραιτήθηκε ο Αυστριακός καγκελάριος Β.Φάιμαν λόγω ανόδου της «σκληρής» Δεξιάς ! Αλλάζουν τα δεδομένα για την Ελλάδα !


Λόγω της πρόσφατης νίκης της «σκληρής» Δεξιάς στις προεδρικές εκλογές ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν παραιτήθηκε τόσο από την θέση του επικεφαλής της χώρας όσο και από την ηγεσία του κόμματός του SPÖ προκαλώντας αναταράξεις σε όλη την Ευρώπη, επηρεάζοντας έτσι και τις εξελίξεις και για την Ελλάδα.


Με μια σύντομη δήλωσή του ανήγγειλε την αποχώρησή του

«Η χώρα αυτή χρειάζεται έναν καγκελάριο που έχει πλήρη υποστήριξη από το κόμμα του. Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα».

Ο απερχόμενος καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών αιτιολόγησε την απόφασή του για παραίτηση στην απώλεια της στήριξης προς το πρόσωπό του, που υπήρξε εμφανής τις τελευταίες ημέρες ιδιαίτερα από τον πολιτκό του χώρο.

Ο Β.Φάιμαν ηγείτο της κυβέρνησης συνεργασίας Κεντροαριστεράς - Κεντροδεξιάς, ωστόσο βρισκόταν υπό πίεση από τη νεολαία του κόμματός του και από σοσιαλδημοκράτες συνδικαλιστές, καθώς τον κατηγορούν ότι υιοθέτησε την σκληρή αντιμεταναστευτική στάση, η οποία δεν ταιριάζει στα πολιτικά πιστεύω των Σοσιαλδημοκρατών (βέβαια δεν προσφέρουν και ρεαλιστικές λύσεις), όσο και για τα ποσοστά συντριβής για την Κεντροαριστερά που προέκυψαν από τις προεδρικές εκλογές.

Η παραίτησή του θα επισκιάσει τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup και θεωρείται ότι η στάση απέναντι στην Ελλάδα θα «μαλακώσει» ιδιαίτερα για να φανεί ένα ελκυστικότερο ευρωπαϊκό πρόσωπο.

«Αυτή η χώρα χρειάζεται έναν καγκελάριο που έχει την πλήρη στήριξη του κόμματος. Η κυβέρνηση χρειάζεται μία νέα αρχή με δύναμη. Οποιος δεν έχει αυτή τη στήριξη, δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το καθήκον, πρόκειται για το μέλλον της Αυστρίας και είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων που μπόρεσα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου»

«Είμαι υπερήφανος για την Αυστρία, η χώρα προσέφερε αρκετά και έδωσε άσυλο σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και θα ήταν ανεύθυνο να μην λάμβανε και τα δικά της μέτρα», σημείωσε ο απερχόμενος καγκελάριος αιτιολογώντας την προσφυγική πολιτική της κυβέρνησης συνασπισμού των Σοσιαλδημοκρατών με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, ως αποτέλεσμα της υπεράσπισης του εθνικού συμφέροντος και της διτήρησης της συνοχής του αυστριακού κοινωνικού ιστού.

Η απόφαση πάντος διέψευσε πλήρως τον πλέο έμπιστό του στην κυβέρνηση, τον υπουργό της Καγκελαρίας Γιόζεφ ΄Οστερμαγιερ, ο οποίος είχε εμφανιστεί πεπεισμένος πως η απόφαση έχει ληφθεί και ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν θα παραμείνει στη θέση του αρχηγού των Σοσιαλδημοκρατών και μετά την σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής τους.

Προφανώς ουδείς γνώριζε ότι ο Αυστριακός καγκελάριος ήταν αποφασιμένος να παραιτηθεί.

Στον καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν ασκείτο κριτική για το Προσφυγικό, λόγω «υποχωρητικότητας» του (όπως λένε) απέναντι στον κυβερνητικό εταίρο, για υιοθέτηση της ρητορικής και για εφαρμογή της πολιτικής του δεξιού Κόμματος των Ελευθέρων, ο υποψήφιος των οποίων Νόρμπερτ Χόφερ αναδείχθηκε νικητής του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών την προπερασμένη Κυριακή με το υψηλότατο ποσοστό 35,1% , ενώ ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών είχε βρεθεί στην τέταρτη θέση με ποσοστό μόλις 11,3 %.

Τα ανώτερα στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών ζητούσαν επίσπευση του προγραμματισμένου για τον ερχόμενο Νοέμβριο κανονικού συνεδρίου τους και για την πραγματοποίησή του πριν το καλοκαίρι, ενώ πολλές κομματικές οργανώσεις στα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια φέρονταν να θέτουν θέμα όχι μόνον αλλαγής πορείας, αλλά και αλλαγής προσώπων.

Εκνευρισμός υπήρχε και για το γεγονός ότι ο Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος στο πλαίσιο του κυβέρνησης συνασπισμού κατηγορήθηκε για «ενδοτικότητά» απέναντι στον εταίρο του το Λαϊκό Κόμμα και για απομάκρυνση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος από τις αρχές και τις αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας.

Αυτό που φοβιζει τώρα το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες είναι ότι και άλλοι λαοί θα έχουν τις σκέψεις να ακολουθήσουν εκφραστές της «σκληρής» Δεξιάς σε άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, όντας απογοητευμένοι για την πορεία αυταρχισμού και ένδειας που ακολουθεί η Ευρώπη αυτή την στιγμή κάτω από τις γερμανικές εντολές.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...