ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ! Βάζουν χέρι και στα οικονομικά των σωφρονιστικών καταστημάτων ! ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ !


Θα γίνει και αυτό! Όπως αποκαλύπτει σήμερα το crashonline, στην κυβέρνηση επιθυμούν να βάλουν «χέρι» και στα οικονομικά των φυλακών!


Ναι, καλά διαβάσετε! Πρόκειται να διενεργηθούν έλεγχοι από «ράμπο» (επίτροπους τους ονομάζουν) όπου θα μπουν στις φυλακές όποια ημέρα θέλουν και όποια ώρα, ρίχνοντας μια… ματιά – μεταξύ άλλων – στο Ταμείο Κέρδους Σιγαρέτων αλλά και το Φιλόπτωχο Ταμείο!

Διαβάστε ένα απόσπασμα και θα καταλάβετε: «Οι Επίτροποι θα διενεργούν τακτικούς απολογιστικούς διαχειριστικούς ελέγχους, αλλά και έκτακτους ελέγχους οποιαδήποτε ώρα και ημέρα, σχετικά με τις υφιστάμενες επιμέρους διαχειρίσεις των Καταστημάτων Κράτησης (κρατικός προϋπολογισμός, Κεφάλαια Εργασίας Κρατουμένων, Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων, Ταμείο Κέρδους Σιγαρέτων, Φιλόπτωχο Ταμείο) και τις πάγιες προκαταβολές που έχουν εκδοθεί για κάθε Κατάστημα Κράτησης και θα ελέγχουν εάν τα ποσά που χορηγούνται χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς για τους οποίους εγκρίθηκαν ή χορηγήθηκαν.

Κατά την άσκηση των ελέγχων δικαιούνται άμεσης πρόσβασης σε κάθε πληροφορία ή στοιχείο που αφορά ή είναι χρήσιμο στην άσκηση του έργου τους. Κατά τη διενέργεια του ελέγχου εφαρμόζονται οι εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

Τα ελλείμματα, η πληρωμή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών ή μη νόμιμων δαπανών και η φθορά ή απώλεια τίτλων, απαιτήσεων και περιουσιακών στοιχείων καταλογίζονται από τον αρμόδιο Επίτροπο του παρόντος άρθρου σε βάρος των υπευθύνων, των αχρεωστήτως λαβόντων και των τυχόν συνευθυνομένων. 

Κατά της καταλογιστικής πράξεως του Επιτρόπου επιτρέπεται έφεση, εντός προθεσμίας εξήντα ημερών από της κοινοποιήσεως, ενώπιον Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που ορίζεται από την Ολομέλεια του, κατά τις διατάξεις που εκάστοτε το διέπουν».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ:










ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...