Κάτι φοβούνται ! Αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο Μετρό !

Μεγάλη αναστάτωση στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν προκαλέσει από τη δημοσίευση σε ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, λίστας με τα ονόματα 125 ελεγκτών (!) σε ΜΜΜ.

Τη λίστα φέρεται να έχει δημοσιοποιήσει η ίδια ομάδα αναρχικών που πραγματοποίησε επίθεση με βαριοπούλες πριν από λίγες ημέρες στο σταθμό του Μετρό «Μοναστηράκι».

Ο Γεώργιος Μουστάκας Πρόεδρος Επιτροπής Υγιεινής & Ασφάλειας Εργαζομένων Μετρό δήλωσε, σε Ελληνική ιστοσελίδα πως επικρατεί τρόμος τόσο στους υπαλλήλους όσο και στο επιβατικό κοινό. Χαρακτηριστικά είπε πως:

«Οι ελεγκτές δεν είναι κεφαλοκυνηγοί καθώς δεν παίρνουν κανένα bonus επί του προστίμου. Δεν είναι τρομοκρατημένο μόνο το προσωπικό μας αλλά και το επιβατικό κοινό. Ο στόχος είναι να τρομοκρατούνται εργαζόμενοι και επιβάτες και να μετατρέπεται το πλέον ασφαλές μέσο σε ... ανασφαλές. Αυτό οδηγεί στη σκέψη ότι κάτι ύποπτο κρύβεται

Μάλιστα επισημαίνει ότι εκδόθηκε ανακοίνωση η οποία μέσω της οποίας «απαιτείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΣΤΑ.ΣΥ. να δράσουν άμεσα (απόψε μάλιστα) προκειμένου να προστατευτούν οι συνάδελφοι μας του Τομέα Ελέγχου Κομίστρου. Προτείνουμε την ενημέρωση πάσας αρμόδιας αρχής (εισαγγελέας - δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος) για το "κατέβασμα" της συγκεκριμένης ανάρτησης. Τέλος, καλούμε τους συναδέλφους Ελεγκτές Κομίστρου να μην προβούν σε οποιαδήποτε μορφή ελέγχου μέχρι νεοτέρας αρχής».

Αυτό πάντως που έχει αναστατώσει ιδιαίτερα τους αστυνομικούς είναι η ακόλουθη αναφορά στο κείμενο των αναρχικών: «Αν γνωρίζεις κάποιον στη γειτονιά σου, στην πολυκατοικία σου, συμπεριφέρσου του ανάλογα».

Όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ με τον τρόπο αυτό απειλούνται άμεσα οι ελεγκτές που καθίστανται στόχοι καταδρομικών επιδρομών.

Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας (περίπου 80 τον αριθμό) αλλά και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), που διατάχθηκαν να περιπολούν με πολιτικά, ενισχύουν ήδη την φύλαξη των σταθμών του μετρό της Αθήνας.

Η απόφαση ελήφθη μετά τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε Κεραμεικό, Μοναστηράκι και Άγιο Ελευθέριο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τους συναδέλφους μας απροστάτευτους» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ Λ. Ρενιέρης, σε μεγάλο κανάλι, με αφορμή τη δημοσίευση της λίστας.

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο, και στο παρελθόν είχαμε τραυματισμούς, προπηλακισμούς, έχουμε ανθρώπους που τους έχουν στείλει στο νοσοκομείο. Σε τέτοιες περιπτώσεις εμείς πάντα ζητούσαμε από την εταιρεία να προστατεύσει τους εργαζόμενους.

 Η προηγούμενη διοίκηση δεν το έπραξε, όμως και με τη νέα διοίκηση αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη φύλαξη από την αστυνομία» ήταν τα λόγια του προέδρου των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, και εκτίμησε από ότι τις επόμενες ημέρες υπάρχει ενδεχόμενο να επαναληφθεί επίθεση, όπως προ ημερών στο Μοναστηράκι.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...