Χρεοκοπία της Ελλάδας μέσα στον Μάρτιο βλέπει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel !

Χρεοκοπία της Ελλάδας μέσα στον Μάρτιο βλέπει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, αναφέροντας πως η χώρα μας αναμένεται να αντιμετωπίσει νέες δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των χρεών, εν μέσω μάλιστα μιας μεγάλης προσφυγικής κρίσης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, με τίτλο «Χρεοκοπία ήδη τον Μάρτιο;», το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκτιμά πως η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μέσα στον Μάρτιο δυσκολίες στην αποπληρωμή των οφειλομένων.

«Το Ταμείο ανησυχεί ιδιαίτερα η προθυμία πολλών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ισχυρότερες παραχωρήσεις προς τους Έλληνες σε ό,τι αφορά τους όρους λιτότητας στο πλαίσιο του γ΄ προγράμματος, λόγω της επιβάρυνσης από την τρέχουσα προσφυγική κρίση», αναφέρει το γερμανικό Spiegel που επισημαίνει ταυτόχρονα πως αυτό θα μπορούσε για παράδειγμα να αφορά την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.

«Το ΔΝΤ επιμένει στις υποσχέσεις μεταρρυθμίσεων των Ελλήνων και μπλοκάρει την εδώ και καιρό εκκρεμούσα έκθεση αξιολόγησης, που πρέπει να δώσει το πράσινο φως ώστε να συμμετάσχει το Ταμείο στο γ΄ πακέτο διάσωσης. Οι ειδικοί του επισημαίνουν ότι οι Έλληνες έχουν υποσχεθεί μόνιμα πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ το έτος. Επειδή δεν καταφέρνουν να φορολογήσουν επαρκώς τους εύπορους, πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις», καταλήγει το δημοσίευμα.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...