Η Ρωσία θέλει να καταστρέψει τον αστεροειδή Apophis το 2016 πριν αυτός πλησιάσει επικίνδυνα τη Γη !

Ρώσοι επιστήμονες σχεδιάζουν την μετατροπή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) με στόχο να τον εκτοξεύσουν εναντίον ενός αστεροειδή με διάμετρο μέχρι 50 μέτρα και πρόσθεση να τον καταστρέψουν. Η δοκιμή θα αφορά τον αστεροειδή Apophis ο οποίος πρόκειται να περάσει πολύ κοντά από τον πλανήτη μας το 2036.

Ο επικεφαλής της ρωσικής ομάδας επιστημόνων ο Sabit Saitgarayev του σχεδιαστικού γραφείου πύραυλων Kakeyev δήλωσε στο TASS γιατί ένας ICBM είναι η προτιμητέα λύση από ένα πυραυλικό φορέα.

«Οι περισσότεροι πυραυλικοί φορείς υγρών καυσίμων είναι αναγκαίο να παραλάβουν καύσιμο τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την επικείμενη εκτόξευσή τους.

Στην περίπτωση όμως αστεροειδών που παρουσιάζονται ξαφνικά όπως αυτός που έπεσε στο Chelyabinsk δεν υπάρχει τέτοια πολυτέλεια χρόνου. Αντίθετα ένας ICBM στερεών καυσίμων είναι πάντα έτοιμος για εκτόξευση, γεγονός όμως που απαιτεί κάποιες συγκεκριμένες μετατροπές», είπε ο Saitgarayev.

Οι προηγμένοι ICBM μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως πύραυλοι δολοφόνοι αστεροειδών όπως ο Apophis ο οποίος αναμένεται επικίνδυνα κοντά στην Γη το 2016.







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...