"Πωλούνται όπως είναι επιπλωμένα": ΟΛΠ, ΟΛΘ, Αστέρας, ΔΕΣΦΑ, Ελληνικό κ.λ.π ! Ότι δεν κινείται πωλείται !

Πωλούνται τα "ασημικά" της Ελλάδας όπως είναι... επιπλωμένα από την αριστερή κυβέρνηση που όταν ήταν αντιπολίτευση διαμαρτύρονταν για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Έτσι μετά την πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport την οποία κατά τα λεγμόμενά του υπέγραψαν με... πολλά δάκρυα, έρχεται η σειρά των ιδιωτικοποιήσεων για τα λιμάνια της χώρας όπως και αποκρατικοποιήσεις για το Ελληνικό, τη ΔΕΣΦΑ και τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Αυτό προανήγγειλε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά «με αποφασιστικό τρόπο» στις αποκρατικοποιήσεις, λέγοντας μάλιστα ότι τις είχε εξαγγείλει προεκλογικά και ως εκ τούτου πήρε την έγκριση του ελληνικού λαού!

Εκτίμησε ότι συνολικά -συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων- τα έσοδα θα πλησιάσουν το 2016 τα 3 δισ. ευρώ για τα ταμεία του Δημοσίου, ποσό αστείο για την πραγματική αξία των "ασημικών" αλλά και για τα μελλοντικά έσοδα που θα αποφέρουν στους αγοραστές τους.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Πιτσιόρλας εξήγγειλε ότι μετά το κλείσιμο της συμφωνίας για τα αεροδρόμια ακολουθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας για το λιμάνι του Πειραιά αλλά και για αυτό της Θεσσαλονίκης. Φυσικά υποθέτουμε ότι και αυτές οι υπογραφές θα γίνουν με... δάκρυα και στενοχώρια

Ιδού το χρονοδιάγραμμα των αμέσως επόμενων μηνών για την "αξιοποίηση" της δημόσιας περιουσίας όπως το πειριέγραψε:

Για τον ΟΛΠ: Θα κατατεθούν προσφορές μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου
Για τον ΟΛΘ: Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.
Για την ΔΕΣΦΑ: Αναμένεται η αντίστοιχη ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησής της.
Για τον Αστέρα Βουλιαγμένης: Τις «αμέσως επόμενες μέρες» θα ανακοινωθεί η συμφωνία με τους επενδυτές. Οπως διευκρίνισε, ο διαγωνισμός αυτός ολοκληρώθηκε παλιότερα, υπεβλήθη σχέδιο στο ΣτΕ το οποίο όμως απερρίφθη και πλέον γίνεται προσαρμογή στα δεδομένα της απόφασης αυτής σε συνεννόηση με τους επενδυτές ώστε με το ίδιο τίμημα να προκύψει προσαρμοσμένο σχέδιο.

Για το Ελληνικό: Ξεκινά η συζήτηση για τη βελτίωση του σχεδίου.

Η ΛΑΜΔΑ έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Ντουμπάι και την Κίνα. Θα υπάρξει τελική συμφωνία για υλοποίηση, στους πρώτους μήνες του 2016. Υποστήριξε ότι σε αυτή τη διαδικασία θα λάβουν ενεργό μέρος και οι δήμοι της περιοχής.

Τελικά το πρώτη φορά... Αριστερά έχει καταπληκτικές ομοιότητες με το προηγούμενο πολιτικό παρελθόν της χώρας.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...