ATHENS

Η ISIS στην Ν.Α. Μεσόγειο ! Στις φλόγες σκάφος του αιγυπτιακού Ναυτικού ύστερα από επίθεση με πυραύλους ! (Βίντεο)

Ένα απίστευτο συμβάν σημειώθηκε σήμερα ανοικτά του Σινά όταν περιπολικό σκάφος του αιγυπτιακού Ναυτικού κτυπήθηκε από πύραυλο ο οποίος εκτοξεύτηκε από ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν ένοπλοι της ISIS.

Η επίθεση αυτή συνιστά ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό συμβάν καθώς καταδεικνύει ότι η ένοπλη αυτή ισλαμική εγκληματική οργάνωση όχι μόνο δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο αλλά επιπρόσθετα πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον πολεμικών σκαφών.

Στόχος της οργάνωσης όπως η ίδια λέει άλλωστε, είναι η εγκαθίδρυση μιας «ναυτικής παρουσίας» από τις ακτές της Λιβύης μέχρι και το Σινά!

Και σαν να μην έφτανε αυτό επιβεβαιώνονται ουσιαστικά και οι αρχικές πληροφορίες ότι η οργάνωση πρακτικά ελέγχει μεγάλο μέρος της διακίνησης λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη (Ελλάδα, Ιταλία) τους οποίους θα χρησιμοποιήσει αργότερα ως εργαλείο για σειρά ενόπλων εξεγέρσεων μουσουλμάνων σε ευρωπαϊκές χώρες αρχικά του νότου και μετέπειτα και της κεντρικής Ευρώπης.

Αυτά δεν είναι εικασίες ούτε προβλέψεις. Τα έχει προαναγγείλει η ίδια η οργάνωση σε ανύποπτο χρόνο (2012) όταν είχε αρχίσει η εμπλοκή της στη Συρία.

Σε ότι αφορά το συμβάν καθ΄αυτό, το οποίο επιβεβαίωσε και το αιγυπτιακό υπουργείο Αμύνης, όπως αναφέρεται το αιγυπτιακό περιπολικό σκάφος αρχικά εντόπισε το ταχύπλοο της ISIS μόλις δύο ν.μ. ανοικτά από το βόρειο Σινά σχετικά κοντά στις ακτές της Λωρίδας της Γάζας αλλά και του Ισραήλ.

Η ισλαμική οργάνωση λέχει ανακοινώσει την «επίσημη» παρουσία της στο Σινά από τον περασμένο Νοέμβριο όταν περίπου 2000 ένοπλοι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ansar Bait al-Maqdis ορκίστηκαν υπάκουη και συμμαχία με τον ηγέτη της ISIS Abu Bakr al-Baghdadi.

Το περιπολικό σκάφος του αιγυπτιακού Ναυτικού άνοιξε πυρ εναντίον του σκάφους της ISIS και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών. Οι ένοπλοι της οργάνωσης αμέσως άρχισαν να εκτοξεύσουν ρουκέτες εναντίον του σκάφους το οποίο έπληξαν και αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες. Πάντως δεν έχουν αναφερθεί θύματα από την μάχη που ακολούθησε.

Φωτογράφος του AFP ο οποίος ήταν παρών στην σύγκρουση είπε σχετικά:

«Καθόμασταν στην παραλία και ξαφνικά ακούσαμε μια έκρηξη. Αμέσως άλλα σκάφη του Ναυτικού έσπευσαν προς το σημείο για να διασώσουν το πλήρωμα».

Ένα άλλος αυτόπτης μάρτυρας ο Abu Ibrahim Mohammed από την γειτονική παραλία της Γάζας είπε πως το σκάφος του αιγυπτιακού Ναυτικού ήταν κανονιοφόρος, και επλήγη από ρουκέτα ενώ λίγα λεπτά μετά ακόμη δύο σκάφη ήρθαν στην περιοχή προσπαθώντας να βοηθήσουν το πληγέν σκάφος.

Πληροφορίες για την τύχη των ενόπλων της οργάνωσης δεν υπάρχουν καιτο πιθανότερο είναι αυτοί να διέφυγαν χωρίς απώλειες.

Η επίθεση συνιστά εγείρει βέβαια και ένα τεράστιο θέμα για την ασφάλεια στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και πιο ειδικά για τις θαλάσσιες πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου ακόμη και για τις κυπριακές. Το πλέον σίγουρο όμως είναι ότι όλη η περιοχή και η Ελλάδα φυσικά έχουν ένα ακόμη αστάθμητο παράγοντα αυτό της ISIS η οποία πλησιάζει απειλητικά στη Νότια Ευρώπη.











ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.