ATHENS

Αποκάλυψη !!! Τελειώνουν και κλείνουν το λιμάνι του Πειραιά !!!

Το Σεπτέμβριο, ο τουρκικός κλάδος του ενεργειακού κολοσσού "SOCAR" του Αζερμπαιτζάν (Εταιρεία που συμμετέχει στον αγωγό ΤΑΝΑΡ) θα ανοίξει λιμάνι στη Φώκαια με στόχο να βγάλει απο το χάρτη το λιμάνι του Πειραιά και έχει στόχο να γίνει το μεγαλύτερο διαμετακομιστικό κέντρο εμπορευματοκιβωτίων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη όπως δήλωσε ο επικεφαλής του τουρκικού παραρτήματος της " SOCAR " Kenan Yavuz στη hurriyet.

"Το λιμάνι της Φώκαιας θα είναι κέντρο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Οι επενδύσεις που υλοποιηθούν για την κατασκευή του λιμένα θα φτάσουν τα 400 εκατ δολάρια … Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του λιμανιού είναι ότι θα γίνει μια μεγάλη εναλλακτική λύση για το λιμάνι του Πειραιά και το Αιγαίο Πέλαγος, και εμείς θα δεχόμαστε τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι μας" είπε συγκεκριμένα ο Kenan Yavuz σε γραπτή δήλωση της εταιρείας και ανέφερε πως ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν είναι προσκεκλημμένοι στα εγκαίνια του νέου λιμένα.

Η "SOCAR" Τουρκίας σχεδιάζει τη κατασκευή διυλιστήριου στη χερσόνησο Petkim αλλά και άλλων διυλιστηρίων, πετροχημικών εγκαταστάσεων και υλικοτεχνικής υποστήριξης στην περιοχή με το ύψος των επενδύσεων να φτάνουν τα 10 δισ δολλάρια με τον Yavuz να δηλώνει πως "Η χερσόνησος Petkim θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα παραγωγής και διακίνησης στην Ευρώπη έως το 2018".







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.