Ο τουρκικός Στρατός προετοιμάζεται για βίαιη διάβαση ποταμού !!! Νέα μεγάλη άσκηση επί του Εβρου !!!

Για ακόμη μια φορά οι τουρκικές δυνάμεις προχώρησαν στις 30 Μαΐου σε επίδειξη δύναμης στην Α. Θράκη με την πραγματοποίηση μεγάλων ασκήσεων αποβατικών ενεργειών και βίαιων διαβάσεων υδάτινων κωλυμάτων, σε και περίοδο όπου η Τουρκία δείχνει να επιζητά το «θερμό» επεισόδιο, με κάθε τρόπο, είτε πρόκειται για παραβιάσεις είτε για ναυτικά επεισόδια στο Αιγαίο.

Η τελική φάση της άσκησης πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου και σε αυτή πήρε μέρος η 54η Μ/Κ Ταξιαρχία Πεζικού και το 50 Σύνταγμα Μηχανικού του τουρκικού Στρατού, στρατιωτικά σώματα που έχουν ως έδρα τους την Αδριανούπολη.

Η συγκεκριμένη άσκηση που πραγματοποιεί η τουρκική 1η Στρατιά στην περιοχή της Α. Θράκης ποτελεί ακόμη μια απόδειξη των τουρκικών σχεδίων με στόχο τον Έβρο δείγμα ότι ο τουρκικός Στρατός θεωρεί την περιοχή ήδη «καυτή» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ελληνικό σύστημα αμυντικής διάταξης.

Το παραπάνω βέβαια γιατί όλος αυτός ο εξοπλισμός δεν μπορεί και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί πουθενά αλλού εκτός του Έβρου!

Στις ασκήσεις του τουρκικού 5ου Συντάγματος Μηχανικού χρησιμοποιήθηκαν τόσο γέφυρες SAMUR όσο και γεφυροφόρα άρματα τύπου LEGUAN.

Η προκλητική, άλλωστε, προβολή των τουρκικών "γεφυρών πολέμου" και των συστημάτων διάβασης υδάτινων κωλυμάτων και γεφύρωσης AZMIM, SAMUR και LEGUAN που "θα διευκολύνει πολύ την εισβολή/επιδρομή του τουρκικού Στρατού" όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ εννοώντας φυσικά τον Έβρο, είναι ένα ακόμη δείγμα των τουρκικών σχεδίων τα οποία δεν αφορούν μόνο το Αιγαίο αλλά και τη Θράκη.

O τουρκικός Στρατός έχει αποκτήσει συνολικά 52 αμφίβιες αυτοκινούμενες επιθετικές γέφυρες μεταφοράς βαρέων οχημάτων (μεταφερόμενο βάρος 70 τόνοι) τύπου SAMUR και 36 γεφυροφόρα άρματα τύπου LEGUAN κλάσης 70 τόνων, με άνοιγμα γέφυρας 24 μέτρα.

Οι συγκεκριμένες ασκήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο «εκφοβισμού» της Ελλάδας επιχειρώντας έτσι οι Τούρκοι να δείξουνη την ετοιμότητά τους για κατάληψη ελληνικών νησιών κυριότερα όμως δε για διάβαση του Έβρου.

Επιπλέον, η Τουρκία παρήγγειλε και παρέλαβε 40 συστήματα βαρέων ακτοδρόμων τύπου HGMS κλάσης 80 τόνων και μήκους 50 μέτρων, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη διέλευση οχημάτων από ελώδη και λασπώδη εδάφη.

Τέλος, το πιο σημαντικό σύστημα που παρήγγειλε ο τουρκικός Στρατός για επιχειρήσεις διάβασης ποταμών, είναι η προμήθεια και η ανάπτυξη των 12 αμφίβιων προωθητών γαίων τύπου AZMIM, αποστολή των οποίων είναι η διαμόρφωση του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η διάβαση.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...