Μαζική προσευχή μουσουλμάνων έξω από την Αγία Σοφία !!!

Ζητούν την μετατροπή του Μουσείου της Αγίας Σοφίας σε τζαμί...

Ο Σύνδεσμος Νεολαίας Ανατολίας που ζητά την μετατροπή του Μουσείου Αγίας Σοφίας σε τζαμί συγκεντρώθηκε μπροστά από την Πλατεία Αγίας Σοφίας κατά την επέτειο από την άλωση της Πόλης.

Ο Σύνδεσμος Νεολαίας Ανατολίας που ζητά την μετατροπή του Μουσείου Αγίας Σοφίας σε τζαμί συγκεντρώθηκε μπροστά από την Πλατεία Αγίας Σοφίας κατά την πρωινή προσευχή.

Το πλήθος που ήρθε στην πλατεία με λεωφορεία από την Κωνσταντινούπολη και τους γύρω νομούς έκανε την πρωινή προσευχή μπροστά από την Αγία Σοφία.

Το εζάνι (κάλεσμα για προσευχή) εκφώνησε ο Μουεζίνης του Τεμένους αλ Ακσά, Φιράζ Γκαζάζ.

Ο Πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του Συνδέσμου Νεολαίας Ανατολίας στην Κωνσταντινούπολη Αλί Ουγούρ Μπουλούτ ανέγνωσε το φιρμάνι του Σουλτάνου Φατίχ του Κατακτητή για τα βακούφια.

Ο Πρόεδρος του συνδέσμου Σαλίχ Τουρχάν είπε ότι η Αγία Σοφία πρέπει να ανοίξει για προσκύνημα ως τζαμί και πως γιορτάζουν την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης.

Το πλήθος που φώναξε συνθήματα όπως «Να σπάσουν τα δεσμά, να ανοίξει η Αγία Σοφία» διαλύθηκε ειρηνικά.


ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...