Θετική παρέμβαση από ΗΠΑ: "Ελπίζουμε οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να τα βρουν με την Ελλάδα" !!! Τους τρομάζει ο "Greek Stream" !!!

Την ανάγκη της συμφωνίας με την Ελλάδα επισημαίνουν οι ΗΠΑ προς τους δανειστές με νέα παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της χώρας στη σκια της προσπάθειας που έχουν ξεκινήσει για να αναχαιτίσουν την αυξανόμενη στήριξη της Αθήνας στα ρωσικά ενεργειακά κεφάλαια και την ματαίωση της δημιουργίας του "Ελληνικού Αγωγού" φυσικού αερίου που θα μετατρέψει την χώρα σε ενεργειακό κόμβο και θα αντικαταστήσει την Ουκρανία ως μέσο μεταφοράς του φυσικού αερίου στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Τόνι Μπλίνκερ, απευθυνόμενος προς τους δανειστές της χώρας τόνισε ότι "Οι ΗΠΑ ελπίζουν πως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας μπορούν να βρουν ρεαλιστική λύση, η οποία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει την οικονομική ανάπτυξη".

Και συνέχισε λέγοντας "Ενθαρρύνουμε και θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε την ελληνική κυβέρνηση, τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ να συνεχίσουν να εργάζονται μαζί προς την κατεύθυνση εκείνη που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε βιώσιμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και ευημερία.

Η εφαρμογή εκ μέρους της Ελλάδος αξιόπιστων και αναπτυξιακών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα την βοηθήσει να βγει ισχυρότερη από την οικονομική κρίση και να διαδραματίσει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή".

Μιλώντας για τον ρόλο της Ουάσινγκτον, ο Τόνι Μπλίνκερ τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες για ισχυροποίηση των θεμελών της Ελλάδας και τόνισε ότι "Συνεχίζουμε να συζητάμε τρόπους με τους οποίους η Ευρώπη μπορεί να προωθήσει την ζήτηση και την δημιουργία θέσεων εργασίας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί περιβάλλον υποστηρικτικό για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Σε αυτό εστιάζουμε".

Η παρέμβαση ήρθε λίγες ώρες μετά την αποτυχία του ειδικού απεσταλμένου και συντονιστή των διεθνών ενεργειακών υποθέσεων του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Άμος Χοκστάιν, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα να πείσει την κυβέρνηση να ματαιώσει το σχέδιο του αγωγού φυσικού αερίου.

Σε ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα αναφέρεται ότι "Οι ΗΠΑ, ανησυχούν για την εξέταση ενδεχόμενης επέκτασης του τουρκικού αγωγού στην Ελλάδα, πιστεύοντας ότι δεν θα αυξήσει την ενεργειακή διαφοροποίησή της, πιθανώς να δημιουργήσει ανησυχία στις ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού, ενώ δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση στις ενεργειακές ανάγκες της Ελλάδας".

Πρόκειται για την δεύτερη άκομψη παρέμβαση στα εσωτερικά ελληνικά πράγματα μετά την ανακοίνωση για το νόμο που θα έδινε την δυνατότητα στον φυλακισμένο ανάπηρο τρομοκράτη Σ.Ξηρό να κρατείται κατ'οίκον. Και αν στην περίπτωση Ξηρού οι ΗΠΑ είχαν ηθική νομιμοποίηση καθώς έχουν θρηνήσει νεκρούς από την δράση της "17 Νοέμβρη" στην σημερινή ανακοίνωση προκάλεσαν μάλλον δυσθυμία στο Μαξίμου.

"Ζητούμε συνεργασία, αναζητούμε τις καλύτερες λύσεις, αλλά δεν δεχόμαστε εισηγήσεις από κανέναν για το πώς θα διαχειριστούμε το μέλλον της χώρας βάσει της εντολής που μας έχει δώσει ο λαός", ανέφερε πηγή του Μαξίμου στο defencenet.gr σχολιάζοντας την ανακοίνωση τηυς αμερικανικής πρεσβείας, ενώ για την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Τόνι Μπλίνκερ για την διαπραγματεύσεις η άποψη του Μαξίμου συμπορούται στην εξής φράση: "Ολοι έχουν να κερδίσουν από μία θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων. Και η Ελλάδα έχει να χάσει τα λιγότερα από ένα τυχόν αδιέξοδο"...



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...