EKTAKTO !!!Ξαφνική εμπλοκή και πάλι στις διαπραγατεύσεις !!!

Μόνο εύκολη δεν φαίνεται να είναι η επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας και θεσμών, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τις γνωστές διαφορές σε ασφαλιστικό και εργασιακά, διαφωνίες έχουν υπάρξει και για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το τρέχον έτος.

Συγκεκριμένα, εταίροι και δανειστές ζητούν το πλεόνασμα να κινηθεί κοντά στο 2,5%, ενώ η κυβέρνηση μιλά για πλεόνασμα όχι μεγαλύτερο του 1,2 με 1,5%. Αν οι δανειστές επιβάλλουν τη θέση τους, προκύπτει ένα δημοσιονομικό κενό για φέτος της τάξεως των 2 δισ., το οποίο φυσικά θα ζητήσουν να καλυφθεί με νέα μέτρα.

Τις δυσκολίες που υπάρχουν για την επίτευξη συμφωνίας επιβεβαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς το πρωί, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην Ώρα του Πρωθυπουργού, αναφέρθηκε σε μια «εξαιρετικά κρίσιμη διαπραγμάτευση», στην οποία όπως είπε «δεν υπάρχει κανένα τεχνικό πρόβλημα για να συμφωνήσουμε. Είναι μόνο θέμα πολιτικής βούλησης». «Αλλιώς ο πληγωμένος θα είναι η ίδια η Ευρώπη, η οποία δεν μπορεί να αντέξει λιγότερη Δημοκρατία. 

Κανείς δεν θα βάλει σιγαστήρα αν υπάρξει λιγότερη Δημοκρατία. Είμαι αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε σύντομα σε συμφωνία. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Πρωθυπουργού.

Σύσκεψη στο Μαξίμου...

Συνάντηση για τη διαπραγμάτευση πραγματοποιείται από τις 3 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη μετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης, αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Την ίδια ώρα, οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group συνεχίζονται και θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο, με στόχο μία δήλωση τη Δευτέρα από το Eurogroup, που θα πιστοποιεί την πρόοδο των συνομιλιών.

Σε εξέλιξη, δε, αυτήν την ώρα, βρίσκεται τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, προκειμένου ο Γιώργος Χουλιαράκης να ενημερώσει για την πορεία των συζητήσεων μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, παραμένει στο εξωτερικό και σήμερα βρίσκεται στην Ισπανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ισπανό ομόλογό του, Λουίς ντε Γκίντος.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...