Στην επιβεβαίωση της υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας σε CCC προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch !!!

Προβλέπει μηδενική ανάπτυξη φέτος, σημειώνοντας ότι υπάρχει ρίσκο, η οικονομία να κινηθεί και σε αρνητικό έδαφος.

Οι συνθήκες ρευστότητας των επιχειρήσεων έχουν χειροτερέψει σημαντικά, τονίζει, λόγω των σημαντικών καθυστερήσεων στις κρατικές πληρωμές και των περιορισμών στην τραπεζική χρηματοδότηση.

Ο οίκος αναφέρει ότι η έλλειψη πρόσβασης στις αγορές, η αβεβαιότητα για έγκαιρη εκταμίευση κεφαλαίων από τους θεσμούς και οι σφιχτές συνθήκες ρευστότητας για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο ασκούν έντονες πιέσεις στη χρηματοδότηση της κυβέρνησης. Προβλέπει ότι η Αθήνα θα επιβιώσει από την τρέχουσα κρίση ρευστότητας χωρίς να αθετήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους ιδιώτες ομολογιούχους, σημειώνοντας πάντως ότι η στάση πληρωμών είναι ένα υπαρκτό σενάριο.

Παράλληλα, καταγράφει ότι το πλήγμα στην επενδυτική και καταναλωτική εμπιστοσύνη αλλά και στην εμπιστοσύνη των καταθετών έχουν εκτροχιάσει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Θα χρειαστεί χρόνος για να επουλωθούν οι πληγές ακόμη και αν βελτιωθούν οι προοπτικές επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...