ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!! Εντολή προς πρεσβείες: «Στείλτε μας τα αδιάθετα κονδύλια σας» !!!

Σε αδιέξοδο φαίνεται πως βρίσκεται η κυβέρνηση καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί.

Πλέον, η κυβέρνηση έχοντας ήδη δεσμεύσει τα αποθεματικά των δήμων, έχοντας αδειάσει τον κρυφό λογαριασμό (από όπου πλήρωσε τη δόση του ΔΝΤ) και βλέποντας το μήνα να πλησιάζει προς το τέλος του (οπότε θα πρέπει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις) προχώρησε σε άλλη μια απεγνωσμένη κίνηση. Όπως αποκαλύπτει το Βήμα ζήτησε με έγγραφο προς δεκάδες πρεσβείες και προξενεία της Ελλάδας να επιστρέψουν άμεσα στην εφορία τυχόν αδιάθετες δαπάνες.

Πιο αναλυτικά, το Βήμα γράφει πως γνωρίζει το περιεχόμενο σχετικού εγγράφου, σύμφωνα με το οποίο οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στο εξωτερικό καλούνται να επιστρέψουν αδιάθετες δαπάνες και εισπράξεις από προξενικές πράξεις (έκδοση βίζας, πληρεξούσια και άλλα), ποσά τα οποία μέχρι σήμερα εν μέρει συμψηφίζονταν με τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες που χορηγούσε το υπουργείο Εξωτερικών στις πρεσβείες και τα προξενεία, ενώ ένα ποσοστό εσόδων επέστρεφε στο ΥΠΕΞ – και όχι στις ΔΟΥ.

Το έγγραφο, συνεχίζει το ρεπορτάζ του «Βήματος» που υπογράφει ο Αχιλλέας Χεκίμογλου, καλεί τις διπλωματικές μας αρχές να επιστρέψουν άμεσα μέσω ΔΟΥ τυχόν αδιάθετες δαπάνες, που αφορούν κατά βάση έξοδα για γραφική ύλη, καθαριστικά κ.λπ. του τρέχοντος διμήνου. Έμπειροι διπλωμάτες παρατηρούν ότι ουδέποτε έχει σταλεί αντίστοιχο έγγραφο στο παρελθόν.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...