Τόμσεν προς τους Ευρωπαίους: Τώρα κούρεμα του ελληνικού χρέους !!!

Σαφές μήνυμα πως το ΔΝΤ δεν προτίθεται να δώσει στην Αθήνα τα χρήματα που του αναλογούν από τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ εάν οι Ευρωπαίοι δεν αποφασίσουν να κουρέψουν σημαντικά το δημόσιος χρέος της Ελλάδας, έστειλε ο υπεύθυνος του Ταμείου για την Ευρώπη, Πόλ Τόμσεν.

Την είδηση αποκάλυψε η εφημερίδα Financial Times και ο δημοσιογράφος Peter Spiegel.

Ειδικότερα, ο κ. Τόμσεν στο πρόσφατο Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας διαμήνυσε σε όλους τους τόνους προς τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών ότι θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσουν τη διαγραφή μέρους του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Ακόμα, πρόσθεσε πως εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, το ελληνικό χρέος δεν θα είναι βιώσιμο και ως εκ τούτου το ΔΝΤ με βάση και το καταστατικό του δεν θα μπορεί να εκταμιεύσει δόση.

Οι Financial Times επικαλούνται δύο αξιωματούχους, που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση. Όπως ισχυρίζονται ο κ. Τόμσεν είπε πως τα στοιχεία που έχει το ΔΝΤ στα χέρια του δείχνουν στροφή της ελληνικής οικονομίας από το πρωτογενές πλεόνασμα στα ελλείμματα.

Πάντως, οι υπεύθυνοι του ΔΝΤ εκτιμούν πως εάν δεν υπάρξει κούρεμα του χρέους τότε η Αθήνα θα κληθεί και πάλι να λάβει νέα μέτρα λιτότητας. Ο Πόλ Τόμσεν σημείωσε πως τόσο η Αθήνα, που αντιστεκόταν στις νέες μεταρρυθμίσεις και οι πιστωτές της ευρωζώνης θα “πολεμήσουν” με το ΔΝΤ για αυτό το θέμα.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...