Μητσοτάκης για το 1821: Και ο εμβολιασμός για την ελευθερία γίνεται ! ΚΑΜΙΑ αναφορά στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου !

 


Το μήνυμα του πρωθυπουργού… 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, το δικό του μήνυμα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, συγκρίνοντας τον Αγώνα για την Ελευθερία με την εκστρατεία εμβολιασμού! 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως δεν έγινε καμία αναφορά στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, τον οποίο τιμούν οι Έλληνες μαζί με την Επέτειο της Επανάστασης. 

Το μήνυμα του πρωθυπουργού: «Ελληνίδες και Έλληνες, Σήμερα το Έθνος γιορτάζει. Διακόσια χρόνια από την ιστορική Επανάσταση του 1821, αναστοχάζεται και προχωρά. 

Εμπνέεται από τους προγόνους και κρατά με σιγουριά τη σκυτάλη της προόδου, που περνά από γενιά σε γενιά της πατρίδας μας. 

Πριν από δύο αιώνες, μια χούφτα αποφασισμένων αγωνιστών, μέσα και έξω από την Ελλάδα, ύψωσαν το λάβαρο της ανεξαρτησίας. 

Έθεσαν σε κίνηση μια διαδικασία, το τέλος της οποίας ούτε και οι ίδιοι μπορούσαν να ονειρευτούν. Με τη βοήθεια των συμμάχων τους, πολέμησαν ηρωικά και κέρδισαν την ελευθερία τους. 

Ξετυλίγοντας το αρχαίο και το βυζαντινό νήμα, έθεσαν τα θεμέλια για να μετατραπεί μια επαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε ανεξάρτητο, οργανωμένο κράτος. Ένα κράτος που, στη συνέχεια, μεγάλωσε σε όλα: σε επικράτεια, σε Δημοκρατία, σε διεθνή ακτινοβολία. Διακόσια χρόνια μετά, η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. 

Με ισχύ και κύρος σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην διαδρομή αυτή ζήσαμε στιγμές θριάμβου αλλά και οδύνης. Σοφές αποφάσεις, όπως και μεγάλα λάθη. Όμως, σε όλες τις μεγάλες δοκιμασίες της ανθρωπότητας ο τόπος μας στρατεύτηκε πάντα στη σωστή όχθη της Ιστορίας. Και αυτό μας δίνει τη δύναμη να κοιτάμε κατάματα το παρελθόν: να νιώθουμε υπερήφανοι για τα μεγάλα άλματα του Έθνους. 

Αλλά και να διδασκόμαστε από τις ευκαιρίες που χάθηκαν, ώστε να δημιουργούμε καινούργιες για τις ημέρες που έρχονται. Μετατρέποντας την εμπειρία του χθες σε καύσιμο πορείας προς το αύριο. Μια ματιά στις σελίδες της Ιστορίας μας σε ένα και μόνο συμπέρασμα οδηγεί: ότι μοιρασμένοι οι Έλληνες λύγισαν, ενώ ενωμένοι μεγαλούργησαν. Δεν ξεχνάμε, συνεπώς, τις έχθρες που εκδηλώθηκαν ακόμη και μέσα στον ξεσηκωμό. Τον εθνικό διχασμό. 

Τον ολέθριο εμφύλιο. Ούτε και τις παγίδες της πρόσφατης δημαγωγίας. Γι’ αυτό, επιλέγουμε για ιστορικό μας φάρο την ενότητα των Βαλκανικών Πολέμων. Του έπους του ‘40 και της Αντίστασης. Την κοινή μας στάση κατά της δικτατορίας και την κοινή μας δράση στα χρόνια της ανάπτυξης. Την ενσωμάτωση στην ευρωπαϊκή οικογένεια. 

Και τα βήματά μας στην πιο στέρεη Δημοκρατία που είχαμε ποτέ. Υποδεχόμαστε την εθνική επέτειο με την περίσκεψη που φέρνει η περηφάνεια. Γιατί οι ήρωες του ’21 βρήκαν άξιους συνεχιστές στην πολιτική και την οικονομία. Αλλά και στον στοχασμό, στην επιστήμη, στην τέχνη και στον αθλητισμό. Πάνω από όλα, όμως, η ιστορία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους είναι η ιστορία των ανθρώπων του. 

Όλων όσοι έπεσαν και βρήκαν τη δύναμη να ξανασηκωθούν για να κληροδοτήσουν στα παιδιά τους ένα καλύτερο αύριο. Που συναντήθηκαν τολμηρά με τα ρεύματα της προόδου, κρατώντας όμως ζωντανές τις παραδόσεις. Που δούλεψαν σκληρά και πρόκοψαν. Και μαζί τους, πρόκοψε και η πατρίδα όλη. Είναι όσοι, ψάλλοντας τους στίχους του Σολωμού, δάκρυσαν μπροστά στη γαλανόλευκη. Σε όλους αυτούς, η Ελλάδα ευγνωμονούσα, αποτίει φόρο τιμής. 

Συμπολίτες μου, Εφέτος, η 25η Μαρτίου είναι μοναδική. Αλλά και ξεχωριστή, καθώς μας βρίσκει στην τελική μάχη με την πανδημία. Με τις δυσκολίες πολλές, όμως ορατή πλέον τη νίκη. Άλλωστε, και η εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό Ελευθερία ονομάζεται. Η χώρα μας βγαίνει ισχυρότερη από αυτή την περιπέτεια: 

Με ενωμένη την κοινωνία, ανθεκτική την οικονομία και αποτελεσματικότερο το κράτος. Και επιπλέον, με δυνατούς δεσμούς εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Πολιτεία και τους Πολίτες. Κάτι που αναδείχθηκε στα πολλά και ταυτόχρονα μέτωπα που δώσαμε μάχες: 

Στην υπεράσπιση των συνόρων μας σε Έβρο και Αιγαίο. Στη θωράκιση της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής ευημερίας. Αλλά και απέναντι στις προκλήσεις των γειτόνων μας. Στην αυγή του τρίτου αιώνα ελεύθερης ζωής, οι Έλληνες κρατούν ψηλά το κεφάλι που σήκωσαν γενναία οι πρόγονοί τους. Σήμερα οι προκλήσεις είναι διαφορετικές, όμως η αποφασιστικότητά μας παραμένει ίδια. 

Το στοίχημα της γενιάς μας είναι 200 χρόνια μετά την «Επανάσταση της Εθνικής Ανάστασης» να γίνει η «Επανάσταση της Εθνικής Ανάταξης». Με την Ελλάδα και πάλι πρωταγωνίστρια των καιρών. ‘Άλλωστε, από το «Έψιλον» της Ελλάδας ξεκινούν και η Επανάσταση, και η Ελευθερία, και η Ελπίδα. Είναι τα συστατικά της «όμορφης και παράξενης πατρίδας» του Ελύτη. Του πολυμήχανου Οδυσσέα που με την ευφυΐα του πέτυχε περισσότερα από όσα του επέτρεπαν τα μέσα που διέθετε.

Και της χώρας του εθνικού μας ποιητή, όπου «όλα γύρω της είναι φως». Την ιστορία αυτού του τόπου γιορτάζουμε σήμερα. Με περηφάνια και με σεμνότητα. Τίποτα από όσα κερδίσαμε μέχρι τώρα δεν ήταν αυτονόητο. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε οπλισμένοι με τον νέο πατριωτισμό της ευθύνης. Και τη σημαία μας να ανεμίζει από εθνική αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. 

Χρόνια πολλά Ελλάδα μας! 

Χρόνια πολλά Έλληνες, παντού στον κόσμο!».

   



ΠΗΓΗ: el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...