ΕΔΕ σε βάρος υπολοχαγού γιατί...φώναξε συνθήματα σε βάρος της Τουρκίας σε στρατόπεδο της Λέσβου !


Μια πρωτοφανής απόφαση καθώς διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος υπολοχαγού γιατί... φώναξε συνθήματα σε βάρος της Τουρκίας! 

Διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος υπολοχαγού γιατί φώναξε συνθήματα σε βάρος της Τουρκίας σε στρατόπεδο της Λέσβου, τα οποία χαρακτηρίστηκαν από την καταγγελία ως «εθνικιστικά και ρατσιστικά». 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρίας Κομνηνακα, το υπουργείο Άμυνας διενήργησε ΕΔΕ και θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων.

Συγκεκριμένα, έγινε καταγγελία πως υπολοχαγός ξεκίνησε να φωνάζει συνθήματα για να τον ακολουθήσουμε, ανάμεσα στα οποία ήταν:

«Ήταν ένα καράβι, ένα αρματαγωγό, από το Βόλο σάλπαρε να σπείρει πανικό. Πάει παραλία, στην Μικρά Ασία, να σπείρει φλόγες και φωτιά σε όλη την Τουρκία». 

Αναλυτικά: 

Η απάντηση του Υπουργού στην ερώτηση της Μαρίας Κομνηνάκας για τα συνθήματα σε στρατόπεδο της Λέσβου: «Απάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 4704/02-03-2021) με θέμα: 

«Απαράδεκτη εκφώνηση εθνικιστικών και ρατσιστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα της Λέσβου».

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Απαράδεκτη εκφώνηση εθνικιστικών και ρατσιστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα της Λέσβου», σας γνωρίζω ότι για το εν λόγω συμβάν στο Στρατόπεδο «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΜΑΡΙΝΕΛΛΗ ΙΩΑΝΝΗ», διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα. 

Επί τη βάσει του πορίσματος της ανωτέρω ΕΔΕ, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων για την απορρέουσα πειθαρχική ευθύνη του στελέχους που εκτελούσε καθήκοντα οργάνου υπηρεσίας στη Μονάδα, όπου εκδηλώθηκε το συμβάν. 

Σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω γεγονός αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό και δεν έχει σημειωθεί παρόμοιο συμβάν σε άλλο στρατόπεδο της Λέσβου και εν γένει της επικράτειας. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 
 ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ» 



ΠΗΓΗ: pronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...