ΔΕΟΣ ! Το χρυσό στεφάνι μίλησε ! "Φωνάζει" Μακεδονία !


Συγκλονίζουν τα στοιχεία για το χρυσό στεφάνι, το οποίο βρέθηκε κρυμμένο σε σπίτι "Συλλέκτη" της Αγγλίας, το οποίο βγαίνει σε δημοπρασία στις 9 Ιουνίου από τον οίκο Duke's.

Ο συνταξιούχος, ο οποίος είναι ο εγγονός του "συλλέκτη", επικοινώνησε με τον ανωτέρω οίκο δημοπρασιών, προκειμένου να γίνει η καταγραφή και η εκτίμηση διαφόρων κειμηλίων και αντικειμένων του παππού του, τα οποία είχε κληρονομήσει.

Κάτω από το κρεβάτη, σε ένα χαρτοκιβώτιο, εντοπίστηκε τυλιγμένο ένα ολόχρυσο και πανέμορφο στεφάνι, το οποίο κοστολόγησε ο οίκος για περισσότερες από 100.000 λίρες Αγγλίας.

Πρόκειται για ένα στεφάνι που βρέθηκε άθικτο, πρόκειται για δουλειά "επαγγελματία" αρχαιοκάπηλου, ο οποίος έβαλε χέρι στο αρχαίο κειμήλιο, το οποίο προέρχεται από τη Μακεδονία των Ελληνιστικών χρόνων, μετά τον Μέγα Αλέξανδρο. Είναι δηλαδή 2.300 ετών.

Το στεφάνι εκλάπη από τη χώρα μας κατά τη δεκαετία 1940-1950 και οι εκτιμητές υποστηρίζουν πως άνηκε σε πριγκίπισσα ή βασίλισσα της Μακεδονίας.

Η χώρα μας πρέπει σε κάθε περίπτωση να μπλοκάρει την δημοπρασία, η οποία νομιμοποιεί την εγκληματική κλοπή ενός αρχαίου κειμηλίου.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...