Έφθασε η "Λευκή Βίβλος" ! Ο πόλεμος Ρωσίας-Γερμανίας είναι γεγονός !


Εκδόθηκε η νέα "Λευκή Βίβλος" στην Γερμανία. Πρόκειται για ένα έγγραφο 80 σελίδων, το οποίο παρουσιάζει όλες τις αλλαγές που εισηγείται το Υπουργείο Άμυνας της χώρας σχετικά με την Εθνική Ασφάλεια. Η προηγούμενη έκδοση είχε έλθει το 2006.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη έκδοση, τα πιο κρίσιμα ζητήματα ασφαλείας για τους Γερμανούς είναι τα εξής:

α)Η στοχοποίηση της Γερμανίας από τους τρομοκράτες του ISIS και της Αλ-Κάιντα.

β)Απειλές που στον κυβερνοχώρο και τις επικοινωνίες.

γ)Κλιματική αλλαγή.

δ)Προσφυγικό.

ε)Εξοπλισμοί.

Η σημαντικότερη όμως αλλαγή δε βρίσκεται σε αυτή τη λίστα, αλλά στην καταχώριση των εχθρών και των συμμάχων της Γερμανίας, όπου πλέον η Μόσχα δεν θεωρείται ως συνεργάτης. Μάλιστα τονίζεται πως οι δράσεις της Μόσχας σε Κριμαία και Ανατολική Ουκρανία.

"Οι δράσεις της σε Κριμαία και Ανατολική Ουκρανία είχαν άμεσες συνέπειες στην ασφάλεια της Γερμανίας. Η Ρωσία δίνει έμφαση στον στρατηγικό ανταγωνισμό και αυξάνει τις στρατιωτικές της δράσεις στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ".

"Κυριότερη μας ανησυχία είναι η αυξανόμενη χρήση υβριδικών εργαλείων που στοχεύουν στο να θολώσουν τα νερά μεταξύ πολέμου και ειρήνης και η ανατρεπτική υπονομευτική δράση άλλων κρατών".

"Μεγάλη χρήση των επικοινωνιών και κυρίως του διαδικτύου για να επηρεαστεί και να διαμορφωθεί η κοινή γνώμη ο έλεγχος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η χειραγώγηση πληροφοριών και ειδήσεων".

"Χωρίς θεμελιώδη αλλαγή η Ρωσία θα αποτελέσει στο άμεσο μέλλον πρόκληση για την ασφάλεια στην ήπειρο μας".

Με την τελευταία φράση, η Λευκή Βίβλος θέτει ως πιθανό εχθρό για την ασφάλεια της Ευρώπης την Ρωσία. Στην ουσία, το έγγραφο αυτό θα δίνει κατευθύνσεις για τα επόμενα χρόνια, διαμορφώνοντας την πολιτική που θα ακολουθήσει η Γερμανία.

Πρόκειται για προστάδιο ενός σύγχρονου ψυχρού πολέμου, ο οποίος θα κλιμακωθεί ταχύτατα. Το μόνο σίγουρο είναι πως η σύγκρουση Ρωσίας Γερμανίας κλιμακώνεται.







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...