ATHENS

Γυναικείο Βιάγκρα… γίνεται;;;

Αν οι άνδρες μπορούν να πάρουν χάπια για την ενίσχυση της λίμπιντο, τότε γιατί να μην μπορούν και οι γυναίκες;

Το θέμα αυτό θα συζητήσει τον Ιούνιο – για τρίτη φορά – ο FDA (Αμερικάνικος Οργανισμός Υγείας και Τροφίμων), όπως αναφέρουν οι New York Times.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αποφασιστεί κατά πόσον ή όχι η φλιβανσερίνη – ένα φάρμακο ευρύτερα γνωστό ως «Βιάγκρα των γυναικών» – θα πρέπει να εγκριθεί για τη θεραπεία της χαμηλής σεξουαλικής επιθυμίας στις γυναίκες.

Το μεγαλύτερο ερώτημα στο τραπέζι:

Είναι η σεξουαλική επιθυμία ανθρώπινο δικαίωμα;

Το επιχείρημα των υποστηρικτών βασίζεται στην αρχή της ισότητας των δυο φύλων, καθώς οι γυναίκες, μέχρι σήμερα, δεν έχουν τα ίδια «μέσα» με τους άνδρες, όταν πρόκειται για τη σεξουαλική δυσλειτουργία.

Εάν εγκριθεί, η φλιβανσερίνη θα είναι το πρώτο φάρμακο ειδικά για την αντιμετώπιση της χαμηλής σεξουαλικής ορμής των γυναικών.

Υπάρχουν 26 εγκεκριμένες θεραπείες της ίδιας φύσης για τους άνδρες, σύμφωνα με τους Times. Μέχρι στιγμής, ο οργανισμός (FDA) έχει αρνηθεί την έγκριση για το φάρμακο, λέγοντας ότι τα οφέλη του δεν υπερτερούν των πιθανών παρενεργειών (όπως ναυτία και ζάλη).

Ας ελπίσουμε ότι, ακόμη και αν η συγκεκριμένη λύση δεν θεωρηθεί ασφαλής, η συζήτηση για το δικαίωμα της γυναίκας στην απόλαυση δεν θα κλείσει εντελώς.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.