ΗΠΑ: Η αστυνομία σκότωσε άνδρες που άνοιξαν πυρ σε έκθεση με σκίτσα του Μωάμεθ !!!

Η αστυνομία του Τέξας πυροβόλησε και σκότωσε δύο ενόπλους που άνοιξαν χθες πυρ έξω από μία έκθεση σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ που είχε οργανωθεί από μία ομάδα που χαρακτηρίζεται αντι-ισλαμική, σε μία εκδήλωση για την ελευθερία του λόγου.

Επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο του FBI, το τηλεοπτικό κανάλι ABC News μετέδωσε σήμερα πως ένας από τους ενόπλους ήταν ο Έλτον Σίμπσον, ένας άνδρας από την Αριζόνα ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν στόχος μιας έρευνας για τρομοκρατία. Πράκτορες του FBI και πυροτεχνουργοί ερευνούν την κατοικία του Σίμπσον στο Φίνιξ, μετέδωσε το ABC.

Το τηλεοπτικό κανάλι του Φίνιξ KPHO TV μετέδωσε πως ο δεύτερος ύποπτος ζούσε στο ίδιο συγκρότημα διαμερισμάτων όπως και ο Σίμπσον, το Autumn Ridge Apartments. Δεν ανακοινώθηκε η ταυτότητά του και το διαμέρισμά του ερευνήθηκε, ανέφερε ο σταθμός, επικαλούμενος έναν πράκτορα του FBI.

Η εκπρόσωπος του FBI Κάθριν Σομόν στο Ντάλας δήλωσε πως δεν έχει άλλες πληροφορίες για τους υπόπτους. Ομάδα του FBI άρχισε να ερευνά το σημείο στις 04:15 (12:15 ώρα Ελλάδας) και εργάζεται ακόμη εκεί, ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η επίθεση έγινε περίπου στις 7.00 μ.μ. τοπική ώρα σε χώρο στάθμευσης του Curtis Culwell Center, ενός κλειστού αθλητικού κέντρου στο Γκάρλαντ, βορειοανατολικά του Ντάλας. Ο δανός πολιτικός Γκερτ Βίλντερς, που διεξάγει εκστρατεία κατά του ισλάμ και βρίσκεται στη λίστα στόχων της Αλ Κάιντα, ήταν μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης.

Το Γκάρλαντ, η αστυνομία του Τέξας και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών δεν είχαν οποιοδήποτε άμεσο σχόλιο.

Ένα μέλος του Ισλαμικού Κράτους, της τζιχαντιστικής οργάνωσης που έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας, ανέφερε σε ένα τουίτ πως "δύο από τους αδελφούς μας μόλις άνοιξαν πυρ εναντίον μίας έκθεσης τέχνης για τον Προφήτη Μωάμεθ στο Τέξας", σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων, SITE.

Το SITE ανέφερε ότι ο συντάκτης του κειμένου είναι ο "Αμπού Χουσάιν Αλ Μπριτάνι", ένα όνομα που χρησιμοποιεί ο βρετανός μαχητής του Ισλαμικού κράτους Τζουνάιντ Χουσάιν.

Η έκθεση οργανώθηκε από την Πάμελα Γκέλερ, πρόεδρο της “Πρωτοβουλίας για την Υπεράσπιση της Αμερικανικής Ελευθερίας” (“American Freedom Defense Initiative” – AFDI). Η οργάνωσή της, που περιγράφεται από το "Southern Poverty Law Center" ως ομάδα μίσους, έχει χρηματοδοτήσει αντι-ισλαμικές διαφημιστικές εκστρατείες σε μέσα μεταφοράς σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι διοργανωτές της "Έκθεσης Τέχνης και Διαγωνισμών Μουχάμεντ" ανέφεραν πως η εκδήλωση είχε σκοπό να προωθήσει την ελευθερία της έκφρασης. Πρόσφεραν 10.000 δολάρια ως βραβείο για το καλύτερο έργο τέχνης ή σκίτσο που αναπαριστά τον προφήτη, καθώς και 2.500 δολάρια για το "Βραβείο Κοινού".

Στο χθεσινό συμβάν, οι δύο ύποπτοι οδήγησαν το αυτοκίνητό τους στο κτίριο προς το τέλος της εκδήλωσης και άνοιξαν πυρ με αυτόματα τουφέκια εναντίον ενός άοπλου φρουρού, τραυματίζοντάς τον στο πόδι, δήλωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας.

Αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, σκοτώνοντας και τους δύο υπόπτους, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ένας από τους υπόπτους, αφού τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά, προσπάθησε να φθάσει ένα σακίδιο, πυροβολήθηκε ξανά και σκοτώθηκε, δήλωσε στο CNN ο δήμαρχος του Γκάρλαντ, Ντάγκλας Έιτας.

Ο φρουρός αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες βγήκε από το νοσοκομείο. Κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε.

Οι περισσότεροι από τους 200 ανθρώπους που παρακολουθούσαν την εκδήλωση ήταν ακόμη μέσα στο αθλητικό κέντρο όταν σημειώθηκε το συμβάν και δεν γνώριζαν τι είχε συμβεί μέχρις ότου η αστυνομία μπήκε μέσα στο κτίριο και είπε σε όλους να παραμείνουν μέσα εξαιτίας ενός πυροβολισμού.

Ο δήμαρχος είπε πως ο δήμος επέτρεψε την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, αν και κάποιοι αξιωματούχοι γνώριζαν πως το εμπρηστικό θέμα του θα μπορούσε να προκαλέσει μία επίθεση.

"Υπήρχε ανησυχία, αυτός είναι ο λόγος που αυξήσαμε τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, όμως όλοι ορκιζόμαστε να τηρήσουμε το Σύνταγμα, την ελευθερία του λόγου, την ελευθερία της συνάθροισης και σε αυτή την περίπτωση, ίσως, της ελευθερίας της θρησκείας", δήλωσε ο Έιτας. "Έτσι σε αυτή την περίπτωση ήταν ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν το κτίριο".

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η σχολική περιφέρεια στην οποία ανήκει το κτίριο είχε στείλει επιπλέον φρουρούς και πως ο δήμος του Γκάρλαντ είχε έναν ορισμένο αριθμό ομάδων ασφαλείας και ομάδων SWAT (Special Weapons And Tactics).

Μετά τους πυροβολισμούς η AFDI ανέβασε στο Facebook μία δήλωση στην οποία αναφέρει: "Αυτός είναι ένας πόλεμος στην ελευθερία του λόγου. Τι θα κάνουμε; Θα παραδοθούμε σε αυτά τα τέρατα;"

Στην ομιλία του κατά την εκδήλωση, βιντεοκλίπ της οποίας ανέβασε η AFDI στην ιστοσελίδα της, ο δανός πολιτικός Βίλντερς έδωσε το δικό του σκεπτικό για την υποστήριξη του διαγωνισμού σκίτσων, λέγοντας ότι η απεικόνιση του προφήτη και η παραβίαση ενός από τα μεγαλύτερα ταμπού του ισλάμ είναι μια απελευθερωτική πράξη.

"Το μήνυμά σήμερα είναι πολύ απλό: δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στη βαρβαρότητα, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στο ισλάμ, να μας κλέψει την ελευθερία του λόγου", είπε ο Βίλντερς.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...