Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ !!! Αυξάνονται οι πιθανότητες διπλού νομίσματος στην Ελλάδα !!!

Σκληραίνει το παιχνίδι. Τι εξετάζει το Βερολίνο.

Την άποψη ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να υπάρξει χρήση παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, όπως αναφέρουν πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg.

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την παραπάνω άποψη – σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Bloomberg – σε συνάντηση που είχε πριν από μερικές ημέρες, φέρνοντας, μάλιστα, ως παράδειγμα το Μαυροβούνιο, το οποίο χρησιμοποιεί το ευρώ αλλά δεν είναι μέλος της Ευρωζώνης.

Κατά το Bloomberg η δήλωση αυτή του κ. Σόιμπλε πιθανώς να υποδεικνύει ότι ορισμένοι κύκλοι στη Γερμανία προετοιμάζονται για το χειρότερο σε ό,τι αφορά την Ελλάδα.



«Η Γερμανία είναι πρόθυμη να φτάσει την κόντρα πολύ μακριά, με τον Σόιμπλε να διαδραματίζει τον ρόλο του «πιο επιθετικού σκύλου». Άλλωστε ο φόβος διάχυσης της ελληνικής κρίσης στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης είναι πολύ μικρός», υποστηρίζει ο Jacob Funk Kirkegaard, καθηγητής στο Peterson Institute for International Economics.



Παράλληλα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα παρέπεμψε στην πρόσφατη συνέντευξη του κ. Σόιμπλε σε Les Echos και Wall Street Journal, στις οποίες τονίζει ότι «παρακολουθούμε τις συζητήσεις αλλά δεν τις σχολιάζουμε».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...