Κι άλλος ιός από νυχτερίδες θέτει σε συναγερμό τη Γκάνα: 2 νεκροί κι 98 σε καραντίνα !


 Συναγερμός στη Γκάνα !

Δύο νέα κρούσματα του φονικού και ραγδαία μεταδιδόμενου ιού Μάρμπουργκ, της ίδιας οικογένειας με τον ιό που προκαλεί τον Έμπολα, επιβεβαιώθηκαν στη Γκάνα.

Σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές, οι δύο ασθενείς κατέληξαν προσφάτως σε νοσοκομείο της περιοχής Ασάντι, στα νότια της χώρας. 

Τα δείγματά τους είχαν διαγνωστεί θετικά εντός του Ιουλίου και επαληθεύτηκαν από εργαστήριο της Σενεγάλης. 

Όπως αναφέρουν υγειονομικοί αξιωματούχοι, αυτή τη στιγμή άλλοι 98 άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα ως κοντινές επαφές των κρουσμάτων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θεραπεία για τον Μάρμπουργκ – ωστόσο, οι γιατροί υποστηρίζουν πως το άφθονο νερό και η αντιμετώπιση συγκεκριμένων συμπτωμάτων, βελτιώνει τις πιθανότητες επιβίωσης ενός ασθενούς. 

Ο ιός μεταδίδεται στους ανθρώπους από νυχτερίδες και διασπείρεται μεταξύ ανθρώπων μέσω των σωματικών υγρών. 

Πρόκειται για μια σοβαρή, συχνά θανατηφόρα, ασθένεια με συμπτώματα όπως, μεταξύ άλλων, πονοκέφαλο, πυρετό, μυικους πόνους, αιμορραγία και αιμόπτυση.

Οι υγειονομικοί προειδοποιούν τους ανθρώπους να μην πλησιάζουν από σπηλιές και να μαγειρεύουν καλά όλα τα ζωικά προϊόντα προτού τα καταναλώσουν. 

Στην Αφρική, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σποραδικά κρούσματα έχουν καταγραφεί σε Ανγκόλα, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Κένυα, Νότια Αφρική, Ουγκάντα. 

Η πρώτη επιδημία του συγκεκριμένου ιού είχε ξεσπάσει το 1967 στη Γερμανία, όπου πέθαναν επτά άνθρωποι. 

Το 2005, ο Μάρμπουργκ έγινε η αιτία θανάτου άνω των 200 ανθρώπων στην Ανγκόλα. 



ΠΗΓΗ: el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...